Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare

Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare

Informim
Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare Flet Jan-Henk van Konijnenburg, Menaxheri i Përgjithshëm i Shell Upstream Albania (SUA) Shell Upstream Albania ka nënshkruar një marrëveshje të re me qeverinë për të shfrytëzuar Bllokun 4, i cili e përforcon pozicionin e sipërfaqes të eksplorimit të kompanisë në vend. “Pozicioni që kemi tashmë në Shqipëri, na ofron mundësi të mjaftueshme për të eksploruar në dhjetëvjeçarin e ardhshëm”, pohon në një intervistë për “Monitor”, Jan-Henk van Konijnenburg, i cili është Menaxheri i Përgjithshëm i Shell Upstream Albania (SUA) dhe është përfshirë me aktivitetet e Shell në Shqipëri që nga viti 2012. Jan-Henk ka punuar me Shell për më shumë se 20 vjet në një sërë rolesh dhe ka punuar në vende si Holanda, Malajzia, Brazili dhe Mbretëria e Bashkuar. Z. Konijnenburg,…
Read More
Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet?

Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet?

Informim
Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet? – Në 2017 importet kapën vlerën 110 milionë euro 02/03/2018 Sektori i energjisë së rinovueshme ka marrë një vëmendje të veçantë në Shqipëri, duke nxitur interesin e investitorëve dhe sipërmarrësve vendas e të huaj. Gjatë vitit 2017, miratimi i skemës së subvencioneve për prodhimin e energjisë nga dielli dhe era, bëri që të “shpërthejnë” aplikimet për centrale fotovoltaike. Ndërkohë që projektet e para në këtë fushë po nisin të konkretizohen dhe gjithmonë e më tepër shtëpi e biznesi po zgjedhin të instalojnë panele diellore, mes sipërmarrësve ka nisur “lufta” për furnizimin e këtij hovi energjetik. SCAN ka zbuluar, duke analizuar të dhënat zyrtare të Bashkimit Europian, partnerit kryesor tregtar për vendin, se vitin e kaluar pati një bum të importeve  për pajisje gjysmëpërcjelljëse fotosensitive, përfshirë…
Read More