Avantazhet e përdorimit të impianteve fotovoltaike

Avantazhet e përdorimit të impianteve fotovoltaike

Informim
Avantazhet e përdorimit të impianteve fotovoltaike Përgatiti: Dr. Lorenc Gordani Me 30 Mars 2018 Energjia elektrike është një nevojë themelore për njeriun. Aktualisht prodhimi i energjisë elektrike është bazuar tek lëndët djegëse fosile si nafta, qymyri, gazi dhe uji. Këto lëndë fosile janë të shtershme dhe djegia e tyre sjell efekte të dëmshme për mjedisin. Për shkak të këtyre kufizimeve dhe me rritjen e vazhdueshme të kërkesës për energji elektrike alternativa e vetme ngelet prodhimi i energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme të energjisë. Burime të rinovueshme të energjisë janë te shumta si shfrytëzimi i energjisë nga dielli i cili në një orë rrezaton energji të mjaftueshme, për të mbuluar konsumin e energjisë të përdorur nga njerëzit në një vit. Tashme me teknologjitë qe disponojmë dhe kostot e energjisë së…
Read More
Edicioni i 17 i panairit të EXPOKOS në Prishtinë

Edicioni i 17 i panairit të EXPOKOS në Prishtinë

Aktivitetet, Informim
Edicioni i 17 i panairit të EXPOKOS në Prishtinë Edicioni i 17 i panairit të EXPOKOS në Prishtinë ju fton të bëheni dhe ju pjesë e kësaj ngjarje si ekspozues nga datat 08-10 MAJ 2018. PSE TË EKSPOZOHET NË PANAIRIN EXPOKOS? Panairi Ndërkombëtar EXPOKOS, është ngjarja më e rëndësishme në Ballkanin Perëndimor, që i dedikohet ndërtimit, energjetikës, mobilierisë dhe teknologjisë, i cili mbahet në Kosovë. I njohur si "Porta e Ballkanit", takimet B2B në edicionet e kaluara ne panairin EXPOKOS u vlerësuan si më efektive dhe do të vazhdojnë të jenë pjesë përbërëse e panairit edhe ne këtë edicion. Me mbi 16.000 vizitor Panairi EXPOKOS është shndërruar një udhëkryq i domosdoshëm për Ballkanin. Bizneset e vendosura në Ballkan dhe ata që synojnë tregun e Ballkanit tani po takohen në EXPOKOS. Me…
Read More
Çelet Panairi “Work & Study”

Çelet Panairi “Work & Study”

Aktivitetet, Informim, Përfaqësim
EuroElektra ju fton ne stendën e saj ne "Work & Study" Përgatiti: Lorenc Gordani Hap sot dyert edicioni i 9-të i Panairit "Work & Study" qe do te mbahet për tre dite radhazi, midis datave  28-29-30 mars 2018, në ambientet e Pallatit të  Kongreseve në Tiranë.  Panair i cili është një eveniment ku shpalosen mundësitë më të mira për studim dhe kërkesat aktuale të tregut të punës. Në këtë Panair, kompania EuroElektra sh.p.k., do te mirëpres pranë stendës se saj këdo te interesuar për punësim ose praktika. EuroElektra është një kompani elektrike lider ne ofrimin e zgjidhjeve dhe markat më të rëndësishme në fushën elektrike, duke zbatuar praktikat e bizneset më të mira evropiane në Shqipëri. Kompani, e vendosur me selinë e saj qendrore në Prush - Tiranë, sot mbulon…
Read More
Energjia: 7 objektivat deri me 2030 – OSHEE-së në bursë

Energjia: 7 objektivat deri me 2030 – OSHEE-së në bursë

Informim
Kryeministri lajmëron listimin e OSHEE-së në bursë, 7 objektivat deri me 2030 26/03/2018 Kryeministri Edi Rama, duke prezantuar strategjinë e re të energjisë deri me 2030, lajmëroi se e ardhmja e kompanisë është listimi në Bursë. Rama la të kuptojë se OSHEE do të listohet në Bursën Shqiptare dhe shqiptarët do të bëhen aksionerët e saj. “Shpresoj që deri në fund të këtij viti të jemi gati që tu ofrojmë qytetarëve shqiptarë mundësinë e pjesëmarrjes si aksionere  me qëllim që vitin e ardhshëm kompania të kthehet në një kompani ku pjesëmarrja masive e qytetarëve si aksionerë do të ketë një benefit reciprok”, tha Kryeministri. Ai gjithashtu  lajmëroi se në pak vite do të ketë një liberalizim 100% të tregut të energjisë. Ministri i Energjitikës Damian Gjiknuri tha me tej se, humbjet e…
Read More
EuroElektra ju fton ne Panairin “Work & Study”

EuroElektra ju fton ne Panairin “Work & Study”

Aktivitetet, Informim, Përfaqësim
EuroElektra ju fton te bëheni pjese e Panairit "Work & Study" Më datat  28-29-30 mars 2018, në ambientet e Pallatit të  Kongreseve në Tiranë, do të zhvillohet edicioni i 9-të i Panairit "Work & Study",  i cili është një eveniment ku shpalosen mundësitë më të mira për studim dhe kërkesat aktuale të tregut të punës. Në këtë Panair, krahas ekspozimeve të kompanive më të mëdha të punëdhënësve ne Tirane, si dhe institucioneve të edukimit arsimor kombëtar e ndërkombëtar, do të jete pjesëmarrëse edhe kompania EuroElektra sh.p.k. Cilido i interesuar për punësim ose praktika është i mirëpritur te na vizitoje pranë stendës tone. Në këtë edicion, “Work & Study” synon të hedhë një strategji të re në tregun e punës dhe të studimit, duke dëshmuar rrugën se si brezi i ri…
Read More
Domosdoshmëria e Menaxhimit të Rreziqeve në Koncesionet Hidroenergjetike

Domosdoshmëria e Menaxhimit të Rreziqeve në Koncesionet Hidroenergjetike

* Me kryesore, Aktivitetet, Hulumtimet, Përfaqësim, Publikime
Domosdoshmëria e Menaxhimit të Rreziqeve në Koncesionet Hidroenergjetike [metaslider id="21105"] Foto gjate punimeve të konferencës vjetore të Shoqatës Shqiptare te Energjive të Rinovueshme (AREA) ne Hotel Rogner, 1 Mars 2018 Revista Monitor, 16/03/2018 Analizë nga Dr. Lorenc Gordani Pavarësisht nga rëndësia shumëplanëshe për ekonominë, investimet në hidroenergjetikë paraqesin sfida komplekse në menaxhimin e tyre në praktikë. Për të mundësuar përthithjen e kapitaleve private e të huaja, nga të gjitha qeveritë është synuar përdorimi i modeleve më të gjera të partneritetit. Çështja është si ka rezultuar menaxhimi i tyre dhe ku kanë konsistuar problemet për palët? Çfarë pritet apo këshillohet në të ardhmen lidhur me përmirësimin e menaxhimit të këtyre projekteve? Problemet e menaxhimit të investimeve hidroelektrike Në Shqipëri, praktikat ligjore të bashkëpunimit me sipërmarrjen private për të mundësuar vënien në…
Read More
Kontrata mes KESH dhe OSHEE,  rishikim në funksion të tregut

Kontrata mes KESH dhe OSHEE, rishikim në funksion të tregut

Informim
Kontrata mes KESH dhe OSHEE,  katër drafte në konsultim, rishikim në funksion të tregut 15/03/2018 Enti Rregullator i Energjisë ka nxjerrë për konsultim katër modele kontratash që rregullojnë marrëdhënien që Korporata Elektroenergjetike Shqiptare dhe Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike kanë me njëri-tjetrin. Burime pranë kompanive thanë se këto korrigjime nuk sjellin ndryshime thelbësore në këtë marrëdhënie por janë në përshtatje të dinamikës  që ka pësuar tregu i energjisë nën efektin e modelit të ri. Për furnizimin që KESH do t’i sigurojë pranë OSHEE-së formula do të mbetet e njëjtë si edhe më parë ku fillimisht detyrues për prodhuesin kryesor në vend është sasia e energjisë që përcakton kontrata që për vitin 2018 është 3.95 milionë MWh. Kjo përllogaritje bëhet sipas parashikimeve mujore të OSHEE. Pas plotësimit të kërkesës që…
Read More
Tirana në rrugën e gjate te e-mobility

Tirana në rrugën e gjate te e-mobility

Informim, Përfaqësim
Tirana në rrugën e gjate te e-mobility Përgatiti: Dr. Lorenc Gordani Me 9 Mars 2018 Rritja e madhësisë së flotës së makinave gjatë viteve të fundit tregon rritjen e përqindjes së përdorimit të makinave në kryeqytet. Tashmë, më shumë njerëz kanë akses në makina, edhe pse flota e makinave është më e vjetër dhe kursen më pak energji sesa mesatarja në BE. Vjetërsia mesatare e flotës së makinave (në total dhe sipas llojit) është shumë e lartë, mesatarisht 13 vjet, thotë raporti Planifikimit Energjetikë prezantuar gjate dëgjesës se fundit publike për diskutimin të Bashkisë se Tiranës zhvilluar ditën e premte, dt. 9 Mars 2018, në ambientet e Hotel Tirana International. Qytetarët janë të vetëdijshëm se vjetërsia e lartë e makinave është një çështje urgjente qe përkthehet direkt me më shumë…
Read More
Fieri elektrifikohet!

Fieri elektrifikohet!

Informim
Fieri elektrifikohet! Me 8 Mars 2018 Përgatiti: Auto You Ndërkohë që qytetet dhe metropolet botërore po marrin masa kundër ndotjes së ajrit duke investuar në ekonomitë e gjelbra dhe veçanërisht elektromobilitetin, më 28 shkurt 2017 ka nisur elektrifikimi i Fierit me instalimin në qytet të kullës së karikimit të shpejtë (20-30 min. per nje karikim te plotë) për makinat elektrike. Kjo i hap rrugën zbatimit të elektromobilitetit jo vetëm në Fier, por edhe ne qytete deri në 60-80 km në largësi të kullës së karikimit, duke llogaritur edhe kthimin sërish në Fier për t’u karikuar me një automjet me autonomi 150-180 km. Pas qarkullimit të automjeteve elektrike në kryeqytet, ekipi i projektit Tirana Last Mile dhe kompania EAL-Electrify Albania po punojnë për të ofruar infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike…
Read More
EuroElektra nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me SunPower

EuroElektra nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me SunPower

Informim, Përfaqësim
EuroElektra nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me SunPower Përgatiti: Adv. Lorenc Gordani, PhD Gjigandi i fotovoltaikeve SunPower ka vendosur të hyje në tregun shqiptare me anë të kompanisë EuroElektra. Politikat nxitëse mbi energjinë fotovoltaike po bëjnë që dita-ditës të shtohet interesi për prodhimin e saj nga familjet dhe biznesi. Një treg emergjent që gjithsesi kërkon cilesi edhe përkujdesje të shtuar lidhur me standardet dhe transparencën EuroElekra përzgjidhet për hyrjen në Shqipëri nga kolosi amerikan SunPower Kompania EuroElektra ka lidhur së fundmi një marrëveshje afatgjatë me gjigandin amerikane të teknologjive fotovoltaike SunPower Corporation. Marrëveshje që ofron hyrjen në tregun shqiptare të produkteve fotovoltaike (PV) me garanci 25 vjeçare. Produkte që në bashkëpunim me kompaninë EuroElektra do të ofrohen, me çmimet më kompetitive të mundshme tashme edhe për tregun shqiptare. Kolosi amerikan i paneleve…
Read More