Hapja e negociatave kalon nga tregjet

Hapja e negociatave kalon nga tregjet

Informim
Hapja e negociatave kalon nga tregjet, raporti “Të trokasësh në derën e BE-së përmes Sekretariatit” 22/02/2018 Kur Shqipëria pret edhe pse me nota të vogla optimizmi, që Bashkimi Europian të japë dritën e gjelbër për hapjen e negociatave, një nga insitucionet kyçe me peshë në këtë vendimmarrje ka bërë një përmbledhje të ecurisë së vendeve të Ballkanit Perëndimor. Bëhet fjalë për një raport të Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë që titullohet “Të trokasësh në derën e BE-së përmes Sekretariatit, integrimi në tregun pan europian të energjisë”. Ky dokument bën një vlerësim të ecurisë së deritanishme që nga nisja e angazhimit mes 6 vendeve të Ballkanit dhe thekson se prej të paktën një dekadë ky komunitet po  luan rolin e lehtësuesit dhe përshpejtuesit të reformave të kërkuara nga BE në sektorin…
Read More