Derregullimi domosdoshmëri për liberalizimin në tregun e energjisë!

Derregullimi domosdoshmëri për liberalizimin në tregun e energjisë!

* Me kryesore, Hulumtimet, Publikime
Derregullimi domosdoshmëri për liberalizimin në tregun e energjisë! Nga Dr. Lorenc Gordani Tregu i energjisë prej vitesh po ecën drejt liberalizimit! Reforme qe me shume se një detyrim lidhur me agjendën integruese duhet kuptuar si domosdoshmëri për “çlirimin” e energjisë nga monopoli publik. Me gjithë hezitimet, ne finale ky ndryshim do te thotë një fature me e “vogël” për konsumatorin, dhe futje te sektorit në epokën e re të ekonomisë së tregut! Procesi i derregullimit në kontinentin evropian e ka zanafillën në transformimet ekonomike te Anglisë e viteve ’80. Proces i filluar me synim hapjen e mundësive për hyrjen e kapitaleve private dhe rritje te konkurrencës. Pra shumë me larg se procesi i integrimit në vetvete, për të cilën ky vend ka qenë gjithmonë disi indiferent dhe pak i ftohte.…
Read More