Liberalizimi i tregut të energjisë – Shtyhet procesi për bizneset, Gjiknuri: S’kemi afat për bursën 

Komisioni parlamentar për Veprimtarinë Prodhuese ka miratuar në parim ndryshimet në ligjit ”Për sektorin energjetik”, të cilët i hapin rrugën ngritjes së burës së energjisë. Projektligji vendos dhe afate të reja për bizneset që pritet të dalin në treg të lirë, duke e shtyrë këtë proces me 2 vjet.

Gjatë diskutimit, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri deklaroi se ky është një hap tejet i rëndësishëm, por nuk ka dha afate konkrete se kur ky entitet do të jetë efektiv.

Ngritja e bursës së energjisë është një prej masave në drejtim të liberalizimit të tregut të energjisë, përmes së cilës bizneset do të kenë mundësi të gjejnë më me lehtësi furnizuesit e tyre.

Ola Mitre/SCAN

Source: Liberalizimi i tregut të energjisë – Shtyhet procesi për bizneset, Gjiknuri: S’kemi afat për bursën 

Shënim: Autorësia dhe mendimet e shprehura në të i përkasin autorit te tyre. Ndërsa të gjitha përpjekjet janë bërë nga ESCo Adriatik për të siguruar saktësinë e këtij publikimi, ai nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla ligjore pasi që situatat individuale mund të ndryshojnë dhe duhet të diskutohen me një ekspert dhe/ose avokat. Për çdo këshillë specifike teknike ose ligjore, informacioni i ofruar dhe tema të tjera, mund të kontaktoni përmes “lorenc.gordani@euroelektra.al”.

Most Read Publications

No post found

Most Visit Sections