Centrali i parë PV në Shqipëri, gara hapet këtë vit, e konfirmon BERZH, Revista Monitor, 6 Janar 2017

Centrali i parë PV në Shqipëri, gara hapet këtë vit, e konfirmon BERZH, Revista Monitor, 6 Janar 2017

Informim
Centrali i parë fotovoltaik në Shqipëri, gara hapet këtë vit, e konfirmon BERZH, Revista Monitor, 6 Janar 2017 Nxitja e burimeve të rinovueshme të energjisë mori një vëmendje të gjerë gjatë vitit 2017, sidomos ajo e lidhur me energjinë diellore dhe eolike. Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) konfirmoi mbështetjen e saj për Shqipërinë në këtë aspekt edhe përmes një memorandumi, ndërkohe që këtë vit hapat duket se janë më konkrete. Në një intervistë dhënë për “Monitor” Drejtori i BERZH në Shqipëri Matteo Colangeli, nënvizon se procesi konkurrues për centralin e parë fotovoltaik do të zerë vend këtë vit. “Së fundmi, ne jemi të angazhuar për të ndihmuar në zhvillimin e sektorit të energjisë diellore në Shqipëri dhe parashikojmë të mbështesim prezantimin e një procesi konkurrues tenderimi për centralin…
Read More