Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Informim
Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Nismën për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse(EITI) organizuan konferencën me temë “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse – rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë z.Enis Aliko, Drejtori i Sekretariatit Kombëtar Shqiptar të Iniciativës Globale për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse z. Ardit Kamberi, Drejtoresha e Bankës Botërore në Tiranë znj. Maryam Salim, si dhe z.Ervin Mete Drejtor Kabineti i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. EITI është një koalicion i përbërë nga 51 vende, që synon optimizimin e shfrytëzimit të Burimeve Natyrore (Minerare, Hidrokarbure dhe Hidroenergjetike) dhe ka për qëllim promovimin e transparencës për të parandaluar korrupsionin, t’i sigurojë…
Read More