Intervista live mbi energjitë e rinovueshme ne emisionin “Për te Fol”, Radio Televizioni Scan, 10 Tetor 2017

Intervista live mbi energjitë e rinovueshme ne emisionin “Për te Fol”, Radio Televizioni Scan, 10 Tetor 2017

Aktivitetet, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
Intervista live mbi energjitë e rinovueshme ne emisionin “Për te Fol” me gazetarin Omer Saraci, Radio Televizioni Scan, 10 Tetor 2017 Omer Saraci “Natyra ka qene tejet bujare me vendin tone. Thuajse i gjithë territori është i pasur me përrenj e lumeje, diell qe na ngroh 300 dite ne vit, ere qe fryn ne çdo faqe mali, për te vijuar me nëntokën e cila gjithashtu është shume e pasur! Interesi për t’i shfrytëzuar këto burime po rritet vitet e fundit dhe për ketë arsye qeveria po krijon kuadrin e përshtatshëm ligjore qe t’i mundësoje sipërmarrjes por edhe individëve shfrytëzimin e këtyre aseteve. Ne do te flasim me gjerësisht me Z. Lorenc Gordani, konsulent ligjore ne sektorin e energjetikes”. Aspektet e trajtuara: Natyra na ka falur kaq shume por deri me…
Read More
Energjia “Fotovoltaike” e nis nga ministria e energjisë, botuar nga Top Channel, me 10 Tetor 2017

Energjia “Fotovoltaike” e nis nga ministria e energjisë, botuar nga Top Channel, me 10 Tetor 2017

Informim
“Energjetika” e nis nga ministria, Top Channel, 10 Tetor 2017 Ministria e Infrastrukturës është institucioni i parë në Shqipëri që ka instaluar panele diellore në tarracë për të furnizuar godinën e saj. Ky sistem ka kushtuar 20 mijë euro, dhe ministria ka përfituar falas me një projekt pilot. Sipas përllogaritjeve rreth 40 për qind e nevojës energjitike që ka institucioni mund të përballohet nga panelet diellore. “Në momentin që ministria po konsumon energji , tani është në pikun e punës së vet, gjysmën biles 53% të sasisë së energjisë ne po e prodhojmë nga paneli fotovoltaik, dhe me këtë rast bie konsumi nga rrjeti i energjisë elektrike”, thotë Gjergj Simaku, drejtori i energjive të rinovueshme MIE. Një sistem i tillë ka mirëmbajtje të lehtë dhe investimi i mbulon kostot në…
Read More