Shqipëria blen energji, 20 mln euro për shtatorin, publikuar Top Channel, me 24 Gusht 2017

Shqipëria blen energji, 20 mln euro për shtatorin, publikuar Top Channel, me 24 Gusht 2017

Informim
Shqipëria blen energji, 20 mln euro për shtatorin, Top Channel, 24 Gusht 2017 Të hënën pritet të mbyllet procedura për blerjen e energjisë nga importi për muajin shtator. Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike dhe Koorporata Eletroenergjetike Shqiptare kanë hapur tenderat. Ftesa nga OSHEE është për të blerë 274 mijë e 200 megavat orë, kurse KESH kërkon 134 mijë megavat orë. Burime nga Operatori i Shpërndarjes thonë se dy kompanitë janë duke bashkëpunuar me njëra-tjetrën, pasi në rast se Koorporata Elektroenergjetike nuk arrin dot ta mbyllë procedurën, atëherë do të duhet që sasinë e energjisë ta sigurojë vet OSHEE-ja. Në total, importet e shtatorit mund të shkojnë mbi 20 milionë euro. KESH-it iu hap “drita jeshile” për të përdorur një fond të Bankës Botërore prej gati 23 milionë eurosh për…
Read More
Pronat për investime në vend numëro, në faqen e AIDA-s pak interes, Revista Monitor, 25 Gusht 2017

Pronat për investime në vend numëro, në faqen e AIDA-s pak interes, Revista Monitor, 25 Gusht 2017

Informim
Pronat për investime në vend numëro, në faqen e AIDA-s pak interes, Revista Monitor, 25 Gusht 2017 Në tetorin e kaluar nga ana e Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve do të merrej iniciativa e integrimit të një platformë për pronat brenda faqes zyrtare të këtij institucioni. Bëhej fjalë për 100 prona që do të ishin online me specifikimet e nevojshme për investitorët e interesuar. Pronat ishin shtetërore por nuk përjashtonin edhe përfshirjen e individëve të caktuar që donin të shisnin një truall. Edhe sot në faqen e AIDA-s gjen në total 103 prona të ndara specifikisht sipas 12 qarqeve pra me një shtim modest prej vetëm tre njësish të reja. Kjo në rastin më të mirë tregon për një mungesë rifreskimi në të dhëna në rastin më të keq…
Read More