Bie efektiviteti i OSHEE, ulen arkëtimet rriten humbjet për janar-prill 2017, Revista Monitor, 19 Gusht 2017

Bie efektiviteti i OSHEE, ulen arkëtimet rriten humbjet për janar-prill 2017, Revista Monitor, 19 Gusht 2017

Informim
Bie efektiviteti i OSHEE, ulen arkëtimet rriten humbjet për janar-prill 2017, Revista Monitor, 19 Gusht 2017 Humbjet e energjisë në rrjet u rriten në katërmujorin e parë të vitit në 29.3 për qind në krahasim me fundin e vitit 2016, kur ishin 28.04%, teksa u pa se arkëtimet ranë gjithashtu në 92.6 për qind të faturimit nga 93.4 për qind që ishte ky tregues në fund të vitit. Kështu efektiviteti i shitjeve në OSHEE për katërmujorin e parë ra në 65.5% në krahasim me 67.2 për qind në fund të vitit, sipas Burimeve nga Enri Rregullator i Energjisë (ERE). Por burimet nga OSHEE pohojnë se humbjet kanë karakteristikë sezonale. Ata pohojnë se krahasimi i humbjeve duhet bërë sezon me sezon, për shkak të karakteristikave në konsum dhe ne disa linja…
Read More
Situata energjetike – Thatësira ul nivelin e Fierzës në 268m, Entela Barjamaj/SCAN, 19 Gusht 2017

Situata energjetike – Thatësira ul nivelin e Fierzës në 268m, Entela Barjamaj/SCAN, 19 Gusht 2017

Informim
Situata energjetike - Thatësira ul nivelin e Fierzës në 268 metra, Entela Barjamaj/SCAN, 19 Gusht 2017 Temperturat e larta dhe thatësira po thellon më tej problematikën e prodhimit të energjisë elektrike. Në këto kushte, vendi ynë është i detyruar që të importojë rreth 80% të energjisë elektrike. Importi ka kushtuar vetëm dy muajt e fundit rreth 54 milionë euro. Të dhënat e fundit për kaskadën e Drinit reflektojnë një situatë gjithmonë e më kritike sidomos për Fierzën, që është edhe hidrocentrali kryesor. Fierza ka prekur nivelin 268.13 metër, shifër që tregon rënie krahasuar me të dhënat e dy javëve më parë kur regjistronte 269.80 metra. Nga ana tjetër, vihet re një rritje e vogël e prurjeve që dy javë më parë ishin 25 m3/s, ndërkohë që së fundmi këto prurje…
Read More
PV, në katër muaj, 8 aplikime pranë MEI me vlerë 85.4 mln euro, Entela Barjamaj/SCAN, 18 Gusht 2017

PV, në katër muaj, 8 aplikime pranë MEI me vlerë 85.4 mln euro, Entela Barjamaj/SCAN, 18 Gusht 2017

Informim
Kërkesat për parqe fotovoltaikë – Në katër muaj, 8 aplikime pranë MEI me vlerë 85.4 mln euro, Entela Barjamaj/SCAN, 18 Gusht 2017 Pothuajse çdo muaj, pranë Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë ka pasur kërkesa për parqe fotovoltaikë dhe shumica e atyre që aplikojnë janë kompani që ushtrojnë aktivitet në një sektor tjetër që nuk ka lidhje me energjinë. Nga 6 prilli deri më 31 korrik 2017 janë bërë të paktën 8 aplikime për parqe fotovoltaike me fuqi të instaluar deri në 2 megavat. Kompanitë që kanë aplikuar janë biznese të ndryshme nga bujqësia tek elektronika apo agropërpunimi. Në total, vlera e investimeve të parashikuara për parqe dhe centrale fotovoltaike deri më tani është 85.4 milionë euro dhe fuqia e instaluar e parashikuar 113.72 MW. Sipërfaqja e tokës që do të…
Read More