Aplikim për Hidrocentralin e Koravit, pas 8 kërkesave për PV, Angelo Haruni/SCAN, 19 Gusht 2017

Aplikim për Hidrocentralin e Koravit, pas 8 kërkesave për PV, Angelo Haruni/SCAN, 19 Gusht 2017

Informim
HEC-et ende me interes për investitorët – Aplikim për Hidrocentralin e Koravit, pas 8 kërkesave për parqe fotovoltaike, Angelo Haruni/SCAN, 19 Gusht 2017 Impiantet e prodhimit të energjisë elektrike nga dielli kanë marrë një vëmendje të veçantë muajt e fundit, por kjo nuk ka zbehur interesin e bizneseve private për të investuar edhe në hidrocentrale. Ministria e Energjisë dhe Industrisë njoftoi se pranë këtij institucioni ka mbërritur një aplikim për të ndërtuar një HEC me kapacitet prodhues deri në 2 MW. Bëhet fjalë për hidrocentralin e Koravit, i cili do të vendoset në pellgun ujëmbledhës të përroit të Zallit dhe Qyrsakut, degë e lumit Shkumbin në Pogradec. Shoqëria e interesuar është “Deliu 3D”, e cila vepron në fushën e shfrytëzimit të pasurive minerare, përpunimit të mineralit deri në produkt të…
Read More
Fierza, në gjendje kritike edhe pse prurjet dyfishohen, nga Revista Monitor, me 18 Gusht 2017

Fierza, në gjendje kritike edhe pse prurjet dyfishohen, nga Revista Monitor, me 18 Gusht 2017

Informim
Fierza, në gjendje kritike edhe pse prurjet dyfishohen, KESH rriti prodhimin, Revista Monitor, 18 Gusht 2017 Në kushtet kur vendi është duke u furnizuar me energji të importuar dhe OSHEE do të plotësonte një pjesë shtesë me një tender të dytë, KESH ka vendosur të rrisë kontributin e tij me një prodhim disi më të lartë se dy javë më parë. Të dhënat e fundit për kaskadën e Drinit reflektojnë një situatë gjithmonë e më kritike, sidomos për Fierzën, që është edhe hidrocentrali kryesor ndër të tre që janë pjesë përbërëse e saj. Temperaturat e larta dhe mungesa e reshjeve duket se nuk po ndihmojnë Korporatën Elektroenergjetike Shqiptare, e cila është duke kërkuar një balancë mes menaxhimit me eficencë të rezervës ujore të disponueshme  por edhe garantimit të një sasie…
Read More