Energjia diellore, potenciali i pashfrytëzuar i Europës, botuar nga Top Channel, 10 Gusht 2017

Energjia diellore, potenciali i pashfrytëzuar i Europës, botuar nga Top Channel, 10 Gusht 2017

Informim
Energjia diellore, potenciali i pashfrytëzuar i Europës, Top Channel, 10 Gusht 2017 Përfitimi i Evropës nga energjia diellore është fatkeqësisht i pakët, madje edhe në rajonet jugore të saj, që i gëzohen më gjatë diellit. Ndërsa pjesë të kontinentit janë përballur me një valë të rrezikshme të nxehti, thatësira dhe zjarre në pyje, shifrat tregojnë një entuziazëm të pakët për burimet e energjisë diellore. Sektori në Europë, i dominuar nga vetëm 3 vende, është rritur vitin e shkuar me ritmet më të ulëta të tij për rreth një dekadë, në kontrast të dukshëm me Kinën. Gjermania, Italia dhe Britania e Madhe kanë rreth 71.5 gigavat energji diellore, rreth 3/4-tat e të gjithë kapacitetit në Europë. Por Spanja e Portugalia, kryeqytetet e të cilave i gëzohen rreth 1.000 orëve më shumë…
Read More