Paketa e katërt e privatizimit, MZHETTS gati për ankand 50 objekte, Violeta Shqalsi/SCAN, 07 Gusht 2017

Paketa e katërt e privatizimit, MZHETTS gati për ankand 50 objekte, Violeta Shqalsi/SCAN, 07 Gusht 2017

Informim
Paketa e katërt e privatizimit – Ministria e Ekonomisë bën gati për ankand 50 objekte, Violeta Shqalsi/SCAN, 07 Gusht 2017 Ministria e Zhvillimit Ekonomik ka përgatitur paketën e katërt  të privatizimit me 50 objekte, të ish-ndërmarrjeve shtetërore tashmë në faliment. Objektet shtrihen në të gjithë vendin, por një pjesë e madhe e tyre  u përkasin  kryesisht  institucioneve si Ministrisë së Transporteve, Qarkut të Elbasanit, Ministrisë së Mjedisit dhe Drejtorisë së Ruajtjes së Rezervave të Shtetit. Nga dikasteri i Zhvillimit Ekonomik  janë hartuar  tre  listat e mëparshme secila me 60 dhe  nga 40 objekte janë paraqitur tashmë në Ministrinë e Financave. Kërkesa për privatizimin e një aseti shtetëror mund të drejtohet në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë, Turizmit dhe Sipërmarrjes apo në institucionin përkatës që ka në administrim/ pronësi objektin që…
Read More
Gazi, hapësirat që pritet të mbushë TAP, botuar nga Revista Monitor, me 07 Gusht 2017

Gazi, hapësirat që pritet të mbushë TAP, botuar nga Revista Monitor, me 07 Gusht 2017

Informim
Gazi, hapësirat që pritet të mbushë TAP, Revista Monitor, 07 Gusht 2017 Ka kaluar pak më shumë se një vit nga fillimi i ndërtimit të Trans Adriatik Pipeline, gazsjellësit (pjesë e Korridorit Jugor të Gazit me vlerë 45 miliardë dollarë) që parashikohet të plotësojë nevojat për gaz natyror në Evrope nga fushat e Azisë Qendrore. Kështu e nis artikullin e fundit Pipeline&Gas Journal, një nga revistat e rëndësishme amerikane të specializuara në këtë sektor. Ky do të jetë një ndër gazsjellësit evropianë më të mëdhenj dhe strategjikë që do të lidhë konsumatorët në Itali dhe Ballkan, me gazin që do të vijë nga fushat azere përmes Detit Kaspik. Pas përfundimit, TAP do të transportojë gaz natyror nga fushat e Shah Deniz II në Azerbajxhan për në Evropë, përmes 878 km…
Read More