ERE miraton çmimin për energjinë e erës dhe të diellit, nga Tv Klan, Publikuar me 02 Gusht 2017

ERE miraton çmimin për energjinë e erës dhe të diellit, nga Tv Klan, Publikuar me 02 Gusht 2017

Informim
ERE miraton çmimin për energjinë e erës dhe të diellit, Tv Klan, Publikuar 02 Gusht 2017 OSHEE detyrohet ta blejë, vlera më e lartë se energjia hidro! Përveç shtimit të kërkesave për të ndërtuar parqe, ku do të prodhohet energji elektrike nga era dhe dielli, Ministria e Energjisë dhe Enti rregullator kanë miratuar një tabelë me çmime favorizuese për të gjithë ata që ofrojnë projekte në këto dy fusha. Me anë të një vendimi në datën 27 Korrik, ERE ka vendosur që çmimi i energjisë që kompania e shpërndarjes së energjisë duhet të blerë për energjinë e prodhuar nga era është 76 euro për megavat orë, ndërsa për energjinë nga dielli çmimi arrin në 100 euro për megavat. OSHEE është e detyruar me ligjin e ri për energjinë e rinovueshme…
Read More