MEI shpalle fituesit e dy investimeve 10 M/USD në Bushtricë, Revista Monitor, 25 Korrik 2017

MEI shpalle fituesit e dy investimeve 10 M/USD në Bushtricë, Revista Monitor, 25 Korrik 2017

Informim
MEI shpall fituesit e dy koncesioneve në Bushtricë, vlera e investimit rreth 10 mln USD, Revista Monitor, 25 Korrik 2017 Ministria e Energjisë dhe Industrisë (MEI) shpalli fituesit e dy koncesioneve për hidrocentralin Bushtrica 2 dhe Bushtrica 3, të cilat ishin shpallur për shprehje interesi para dhe gjatë fushatës elektorale. Vlera e investimit për të dy HEC-et llogaritet në rreth 10 milionë USD. Por cilat janë kompanitë që kanë fituar të drejtën për këto koncesione dhe ofertat e tyre që i kanë shpallur fitues. Kujtojmë që sasinë më të madhe të pikëve e merrte fuqia e instaluar e propozuar dhe tarifa koncesionare. Bushtrica 2 Për hidrocentralin Bushtrica 2 janë paraqitur dy oferta. E para nga shoqëria “2T” sh.p.k. që është skualifikuar pasi sipas MEI nuk ka paraqitur dokumentacionin e plotë.…
Read More
OSSHE siguron për gushtin 30 milionë euro energji me 69.8 E/MWh, Revista Monitor, 28 Korrik 2017

OSSHE siguron për gushtin 30 milionë euro energji me 69.8 E/MWh, Revista Monitor, 28 Korrik 2017

Informim
OSSHE siguron energjinë për gushtin për 30 milionë euro, çmimi mesatar 69.8 euro/MWH, Revista Monitor, 28 Korrik 2017 Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike njoftoi se ka siguruar energjinë për muajin gusht. Nga përllogaritjet rezulton që të jetë siguruar një sasi prej 434 mijë MWh dhe me një vlerë totale prej rreth 30 milionë eurosh (vlera nuk ka të përfshirë TVSH). Çmimi mesatar për çdo megavat/orë të siguruar rezulton të jetë 69.8 euro. Ky çmim është më i lartë se ai me të cilin OSHEE bleu për muajin korrik, por i justifikuar me faktin që gushti ka një prirje historike për çmime më të larta. Në të kaluarën blerjet në momentin e fundit kanë shënuar edhe vlera më të larta deri në 100 euro/MWH. Gjithsesi sigurimi i energjisë për gushtin…
Read More
Parqe fotovoltaike në Metalurgjikun e Elbasanit dhe në Lushnjë, Lorenc Rabeta/SCAN, 27 Korrik 2017

Parqe fotovoltaike në Metalurgjikun e Elbasanit dhe në Lushnjë, Lorenc Rabeta/SCAN, 27 Korrik 2017

Informim
Interes për parqe fotovoltaike - Dy aplikime, në Metalurgjikun e Elbasanit dhe në Lushnjë, Lorenc Rabeta/SCAN, 27 Korrik 2017 Pas Shkodrës e Fierit, dy aplikime të tjera janë paraqitur në Ministrinë e Energjetikes për ndërtimin e parqeve me energji diellore në zonën e ish Kombinatit Metalurgjik të Elbasanit dhe në Plug të Lushnjës. Shoqëria “Inside Computer System” ka aplikuar për pajisjen me autorizim për ndërtimin e një parku fotovoltaik në Zonën e “Ish Kombinatit Metalurgjik - Elbasan” me një sipërfaqe totale të projektit rreth 50.000 m2 ku kapaciteti i instaluar do të jetë 2 MW. Vlera e investimit të këtij projekti është rreth 2.3 milion Euro. Paralelisht Shoqëria “wonderland” ka aplikuar për ndërtimin e një parku fotovoltaik në Zonën “Plug, Grabjan, Lushnje”, Qarku Fier me një sipërfaqe totale të projektit…
Read More