AL Petrol me depo në Porto Romano, Agjensia e lajmeve ekonomia, 20 Korrik 2017

AL Petrol me depo në Porto Romano, Agjensia e lajmeve ekonomia, 20 Korrik 2017

Informim
AL Petrol me depo në Porto Romano, Agjensia e lajmeve ekonomia, 20 Korrik 2017 Kompania AL Petrol bëhet kompania e parë dhe e vetme nga Kosova me deponi të derivateve në Porto Romano, Durrës. Royal Trade Company është baza ku shkarkohen anijet moderne që sjellin derivate nga rafineritë më prestigjioze të botës. Më pas nga këtu autobotet furnizojnë Ballkanin dhe pikat e kompanisë AL Petrol në tërë Kosovën e që janë rreth 70 sosh. ”Në mënyrë që klientëve tu ofrohet kualitet sa më cilësor kompania ka investuar në këtë deponi modern”, njofton presidenti i Kompanisë AL Petrol, Latif Kryeziu. “Ëndrra jonë u realizua, çdo herë kemi investuar që të jemi sa më të sigurt se çfarë cilësie të derivateve po ju ofrojmë konsumatorëve, dhe si vazhdimësi e kësaj është edhe…
Read More
OSHEE gati skenarët për të siguruar energji për gushtin, Revista Monitor, 21 Korrik 2017

OSHEE gati skenarët për të siguruar energji për gushtin, Revista Monitor, 21 Korrik 2017

Informim
Kredia e BB ende pezull; OSHEE gati skenarët për të siguruar energji për gushtin, Revista Monitor, 21 Korrik 2017 Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka gati skemën për të bërë importin e radhës të energjisë për muajin gusht.  Kjo vjen në kushtet kur burime pranë Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) thanë për Monitor se Banka Botërore nuk ka dhënë miratimin e plotë për paratë që janë pjesë e kredisë së Rimëkëmbjes dhe të caktuara për import në raste emergjence. Të njëjtat burime u shprehën se kjo nuk e përjashton faktin që në ditët në vijim nga ana e Bankës të jepet miratimi i duke bërë që pesha e blerjes së energjisë të bjerë tek gjenerimi dhe jo tek shpërndarja sikurse ka qenë për korrikun. I pyetur për opsionet që…
Read More