Fituesi për zonën e Spitallës, investimi 38.4 mln euro, ECS Adriatic, 15 Korrik 2017

Fituesi për zonën e Spitallës, investimi 38.4 mln euro, ECS Adriatic, 15 Korrik 2017

Informim
Shpallet fituesi për zonën e Spitallës, investimi 38.4 mln euro, ECS Adriatic, 15 Korrik 2017 Ministria e Zhvillimit Ekonomik me vendimin e saj, ka shpallur kompaninë fituese që do të zhvillojë zonën industriale në Spitallë të Durrësit. Sipas ministrisë, konsorciumi fitues është bashkimi i përkohshëm i kompanive “Pelikani”, “Vëllezërit Hysa” dhe “Best Construction”, me një vlerë financiare prej 38,4 mln euro. Mësohet se kompania e shpallur fituese, ka në plan që në zonën e Spitallës, të ndërtojë një fabrikë të pasurimit të ferrokromit. Nëse do të gjejë zbatim, ky projekt mund të ketë ndikim në mjedis, pasi Spitalla është vetëm 2 km larg zonës turistike të Gjirit të Lalzit apo Hamallajt. Komisioni i Vlerësimit të Ofertave e ka marrë ketë vendim pas shtyrjes me dy herë te afatit për shpalljen…
Read More