Skenari i “errët” i energjisë, nga Blerina Hoxha dhe Nertila Maho / Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Skenari i “errët” i energjisë, nga Blerina Hoxha dhe Nertila Maho / Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Informim
Skenari i “errët” i energjisë, nga Blerina Hoxha dhe Nertila Maho, 14 Korrik 2017 Kriza e prodhimit vendas të energjisë nga mungesa e reshjeve pritet të krijojë efekte negative zinxhir në ekonomi, që do të përfshijnë pakësimin e investimeve kapitale nga OSHEE dhe buxheti, zhbalancimin e tregtisë me jashtë dhe presione të reja për rritjen e borxhit publik. Në tre muajt në vijim duhen së paku 70 milionë euro për importin e energjisë, raporton OSHEE, gjetja e të cilave do të duhet të angazhojë shumë institucione. Kolapsi që mund të vijë nga linjat e interkonjeksionit. Historia plot dështime e diversifikimit të prodhimit që nga TEC-Vlora deri tek impiantet e diellit dhe erës Në këto 27 vite të tranzicionit, Shqipëria ka përjetuar kriza të shpeshta të prodhimit të energjisë, për shkak…
Read More
Sistemi energjetik shqiptar është gjithnjë në “Alert”, Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Sistemi energjetik shqiptar është gjithnjë në “Alert”, Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Informim
Pse sistemi energjetik shqiptar është gjithnjë në “Alert”, Revista Monitor, 14 Korrik 2017 Koment Redaksional / Të lidhësh vështirësitë që ka sot vendi për të garantuar energji të vetëmjaftueshme pa vënë në rrezik ekonominë dhe financat publike, vetëm me thatësirën ekstreme të këtij viti, është miopi. Rreth katër vite me parë, kur qeveria nisi aksionin e “dhunshëm” për të mbledhur borxhet shumë vjeçare të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) Revista Monitor në një editorial të saj do të ngrinte pyetjen: Por kur OSHEE të mos ketë në krah qeverinë, a do të mundet që të dëshmojë se është ringritur dhe funksionon si kompani rentabël brenda një sistemi të tërë energjie eficent? Tani është koha dhe janë argumentet për të dhënë një përgjigje: Mbledhja e borxheve me forcë ligjore…
Read More