5 projektet për të cilat Shqipëria mori mbështetje ne Trieste, Osman Dedja/SCAN, 14 Korrik 2017

5 projektet për të cilat Shqipëria mori mbështetje ne Trieste, Osman Dedja/SCAN, 14 Korrik 2017

Informim
Rama në konferencë për mediat për Samitin e Triestes: 5 projektet për të cilat Shqipëria mori mbështetje, Osman Dedja/SCAN, 14 Korrik 2017 Kryeministri Rama ka mbajtur një konferencë për mediat pas Samitit të zhvilluar në Trieste, ku ishin pjesëmarrës liderët e vendeve të rajonit. Gjatë fjalës së tij, Rama u shpreh se pika e përbashkët e këtij samiti ishte krijimi i një tregu të përbashkët në rajon, duke hequr barrierat penguese dhe jotarifore. “Pika e përbashkët e këtij samiti ishte krijimi i një tregu të përbashkët, si pjesë e rëndësishme e projektit. Rritje e kapaciteteve tona të rajonit për të pasur një treg të përbashkët dhe të gjerë, për një treg importues dhe eksportues në rajon, duke hequr barriera penguese, jotarifore. Nuk përbën absolutisht një lidhje alternative por përkundrazi përbën…
Read More
Sekretariati i Energjisë mbi progresin e tregut dhe bursës, Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Sekretariati i Energjisë mbi progresin e tregut dhe bursës, Revista Monitor, 14 Korrik 2017

Informim
Sekretariati i Energjisë, “shpullë” Shqipërisë: S’ka progres te tregu dhe bursa, Revista Monitor, 14 Korrik 2017 Energjia duket se nuk ka më ritmin e mëparshëm të zbatimit të detyrimeve që vijnë nga kuadri i fundit ligjor, por edhe detyrimet nga paketa e tretë. Sekretariati i Komunitetit të Energjisë ka publikuar raportin e fundit për ecurinë e tregut në gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor dhe zbatimin e reformës. Në ndryshim nga raportet e mëparshme ku më shumë theksi është vënë tek progresi i Shqipërisë, këtë herë, në publikimin e radhës, dozat e kritikës janë më të larta. “Ndarja është ende ligjërisht dhe funksionalisht e lidhur me furnizimin brenda kompanisë së zotëruar nga shteti OSHEE. Modeli i ndarjes së OSHEE-së u aprovua nga Këshilli Mbikëqyrës i kompanisë në dhjetor 2016 dhe nga…
Read More
Katër shtyllat e integrimit ekonomik rajonal, Revista Monitor, 13 Korrik 2017

Katër shtyllat e integrimit ekonomik rajonal, Revista Monitor, 13 Korrik 2017

Informim
Zbulohen katër shtyllat e integrimit ekonomik rajonal, Revista Monitor, 13 Korrik 2017 Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka publikuar planin vjetor të veprimit për zonën rajonale ekonomike të Ballkanit Perëndimor. Plani i veprimit është përgatitur me kërkesë të kryeministrave për të arritur një qasje bashkëpunimi të mëtejshëm ekonomik nën kontekstin e Procesit të Berlinit dhe Samitit të Triestes. Ky plan veprimi buron nga angazhimet e ndërmarra brenda kornizave të marrëveshjes së CEFTA dhe Strategjisë për Europën Juglindore dhe do të bazohet në rregullat dhe parimet e CEFTA-s dhe BE-së, të reflektuara dhe në Marrëveshjen e Asocim-Stabilizimit. Plani do të mbështetet në katër shtyllat kryesore të Zonës Rajonale Ekonomike që janë: tregtia, investimet, lëvizshmëria dhe integrimi. Tregtia Qëllimi është që të transformohet rajoni në një zonë ku të mirat, shërbimet dhe…
Read More