Prezantohet “Eagle LNG” – Gazsjellësi që lidh Shqipërinë me Italinë, nga Scan, me 6  Korrik 2017

Prezantohet “Eagle LNG” – Gazsjellësi që lidh Shqipërinë me Italinë, nga Scan, me 6 Korrik 2017

Informim
Pas TAP, prezantohet edhe “Eagle LNG” – Gazsjellësi që lidh Shqipërinë me Italinë, Scan, 6  Korrik 2017 Të enjten u prezantua në Romë, projekti Eagle LNG, një gazsjellës italo-shqiptar, i cili parashikon të shtrihet nga një terminal pranë Levanit në Shqipëri, deri në brigjet e Italisë në Lendinuso, midis Brindisit dhe Lecce-s. Projekti bën fjalë për një ndërlidhës, dhe përfshihet në rrjetin kombëtar të gazsjellësve të Ministrisë italiane të Zhvillimit Ekonomik dhe njihet si një infrastrukturë strategjike nga Bashkimi Europian për furnizimin me gaz. Gazsjellësi synon të furnizojë vendet e Ballkanit, kërkesa nga të cilat do të jetë gjithmonë e në rritje, si pasojë e gazifikimit të ulët të këtyre vendeve. Gjatë prezantimit, Michele Emiliano, president i Regione Puglia, u shpreh se ky projekt shihet më favorizues për rajonin, i…
Read More