Loja macja me miun që po lë pa drita vendin (dokumentet), Revista Monitor, me 4 Korrik 2017

Loja macja me miun që po lë pa drita vendin (dokumentet), Revista Monitor, me 4 Korrik 2017

Informim
Loja macja me miun që po lë pa drita vendin (dokumentet), Revista Monitor, 4 Korrik 2017 Prej dy ditësh qeveria e ndarë në dy grupe, po shkëmben akuza lidhur me situatën energjetike në vend dhe sigurimin e importeve në këto kohë thatësire. Skuadra e jo teknikeve të Ramës bëri me dije se janë pikërisht teknikët e Partisë Demokratike që po mbajnë peng një vendim që çliron jo pak por 22.4 milionë euro nga kredia me Bankën Botërore që mund të përdorën në raste emergjente. Bëhet fjalë për një pjesë e kredisë së Rimëkëmbjes që i takon KESH dhe që për momentin nuk mund ta përdorë. Prej dy ditësh loja macja me miun po fokusohet tek përgënjeshtrimi i palës tjetër ndërkohe që nuk ka akoma një vendimmarrje për t’i dhënë zgjidhje…
Read More
“E braktisën” turqit, qeveria hap garën për koncesionin e HEC Gojan, Revista Monitor, 4 Korrik 2017

“E braktisën” turqit, qeveria hap garën për koncesionin e HEC Gojan, Revista Monitor, 4 Korrik 2017

Informim
“E braktisën” turqit, qeveria hap garën për koncesionin e HEC Gojan, Revista Monitor, 4 Korrik 2017 Vrulli i koncesioneve të hidrocentraleve nuk ka rënë as pas zgjedhjeve. Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka hapur garën e radhës për hidrocentralin e Gojanit mbi lumin Fan i Madh në zonën e Mirditës. “Interesi për shfrytëzimin hidroenergjetik është për ujërat e lumit Fan i Madh, midis kuotave 425 metra mbi nivelin e detit deri në 301 metra mbi nivelin e detit duke respektuar kushtet teknike të projektimit dhe moscenimit të objekteve që parashikohen të ndërtohen në këtë pellg ujëmbledhës” thuhet në specifikimet teknike të ministrisë. Konceisoni i HEC Gojan nuk është i ri. Ai i përket grupit të hidrocentraleve të dhëna nën një kontratë koncesionare nga ish-qeveria Berisha. Kjo kontratë përfshinte pesë hidrocentrale:…
Read More
Kriza energjetike përgjegjësi e drejtuesve dhe ministrave “teknikëve”, Top Channel, 3 Korrik 2017

Kriza energjetike përgjegjësi e drejtuesve dhe ministrave “teknikëve”, Top Channel, 3 Korrik 2017

Informim
“Dëmet” e teknikëve, Ministrat dhe drejtori i OSHEE faj për krizën energjetike, Top Channel, 03 Korrik 2017 Përveç problemeve me thatesirën në kaskaden e Drinit, situatën në sektorin energjitik shqiptar e ka rënduar mungesa e importeve për qershorin sipas Ministrisë së Energjisë, kohë gjatë së cilës Operatori i Shpërndarjes së Energjisë është menaxhuar nga administratori teknik i emëruar pas marrëveshjes PS-PD. Ish administratori Haki Mustafa nuk ka autorizuar importe gjatë qershorit përveçse në ditët e fundit. Njëkohësisht kjo situatë tranzitore me ministra teknikë, ka penguar edhe Koorporaten Elektroenergjitike Shqiptare që të përdorë një fond 22.4 milion eurosh të Bankës Botërore parashikuar posaçërisht për import energjie nga KESH-i në kushtet e krizave me thatësirë të zgjatur. Sipas ministrisë së Energjisë përdorimi i këtij fondi nga KESH-i, që do të lehtësonte dhe…
Read More