Bursa e energjisë “hap lojen” edhe per TEC-in e Vlorës, Dr. Lorenc Gordani, me 2  Korrik 2017

Bursa e energjisë “hap lojen” edhe per TEC-in e Vlorës, Dr. Lorenc Gordani, me 2 Korrik 2017

Aktivitetet, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
TEC-i i Vlorës një mundësi e mire jo vetëm për te ulur varësinë nga importi i shtrenjte por edhe për te krijuar te ardhura shtese për ekonominë, Dr. Lorenc Gordani, 02 Korrik 2017 Rënia e nivelit të ujit në basenin e Fierzës ka rikthyer fuqishëm importet e energjisë këtë verë. Importet nga OSHEE shënuan rekordin e viteve të fundit duke tenderuar 16 milionë euro vetëm për muajin korrik. Vitin e fundit ishte vënë re një stabilizim i çmimeve të importit i harmonizuar me bursat. Po tenderi i fundit i OSHEE për muajin korrik faturoi një çmim mesatar 56.95 euro për MW. Çmime te cilat ne ditët e ftohta te po këtij viti ne tregjet rajonale te energjisë arritën vlerën mbi 200 euro për MW. Ne fakt sa me sipër mund…
Read More
Miratimi i Bursës – Bordi i AMF vendos të hënën, nga Ersuin Shehu/SCAN, me 01 Korrik 2017

Miratimi i Bursës – Bordi i AMF vendos të hënën, nga Ersuin Shehu/SCAN, me 01 Korrik 2017

Informim
Miratimi i Bursës – Bordi i AMF vendos të hënën, Ersuin Shehu/SCAN, 01 Korrik 2017 Bordi Drejtues i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare pritet të licencojë të hënën bursën e parë private në Shqipëri. Sipas njoftimit zyrtar, në rendin e ditës së mbledhjes së datës 3 korrik do të jetë edhe licencimi i shoqërisë “Bursa shqiptare e titujve – ALSE”. Aplikimi i kësaj shoqërie është paraqitur pranë Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare prej më shumë se një viti dhe, pas shumë vonesash, pritet që më së fundi të marrë dritën e gjelbër nga autoriteti që rregullon tregun financiar jo bankar në vend. Kjo nismë mbështetet nga disa institucione financiare të suksesshme në tregun financiar vendas. Zhvillimet e viteve të fundit kanë treguar se tregu shqiptar mund të jetë për herë të parë…
Read More