Sa kursejmë me makinat elektrike! Nertila Maho/SCAN Magazine, 18 Qershor 2017

Sa kursejmë me makinat elektrike! Nertila Maho/SCAN Magazine, 18 Qershor 2017

Informim
Sa kursejmë me makinat elektrike! Mundësitë që ofron tregu shqiptar. Flet për “SCAN Magazine”, Dorian Mehmeti, Nertila Maho/SCAN Magazine, 18 Qershor 2017 Ka një seri konventash, strategjish, e projektesh që kanë si kryefjalë uljen e ndotjes në mjedis si dhe masat që duhet të merën në kuadër të ndryshimeve klimatike. Por një vend si Shqipëria edhe pse teorikisht i zbaton, anëtarësohet, përafron legjislacionin, mbetet akoma në hapa modeste të konkretizimit. Kjo sepse edhe ndikimi dhe masat që duhet të ndërmerren janë afatgjata, por edhe me një kosto të lartë financiare. Një ndër dokumentet që ngjalli kuriozitet gjatë 2016-ës, por edhe këtë vit ishte një studim për cilësinë e ajrit në vend që parashtronte një seri zgjidhjesh alternative që në total kalonin një kosto mbi 300 milionë euro. Por ndërsa kjo…
Read More