Koncesionet: pas Valbonës i vjen radha edhe Shalës, Nertila Maho/SCAN, 23 Qershor 2017

Koncesionet: pas Valbonës i vjen radha edhe Shalës, Nertila Maho/SCAN, 23 Qershor 2017

Artikuj, Informim, Përfaqësim
Koncesionet i “qepen” Alpeve – Pas Valbonës i vjen radha edhe Shalës, nis gara, Nertila Maho/SCAN, 23 Qershor 2017 Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka shpallur një tjetër koncesion që do të jetë i lokalizuar në veri të Shqipërisë në zonën e Alpeve. Në një njoftim të saj të fundit në Agjencinë e Prokurimit Publik bëri me dije se operatorët e interesuar mund të paraqesin ofertat e tyre për atë që njihet si hidrocentrali i Shalës. “Interesi për shfrytëzimin hidroenergjetik është për ujërat e lumit te Shalës, midis kuotave 486 metra  mbi nivelin e detit deri në 176.00 metra mbi nivelin e detit, i cili është edhe kuota maksimale e rezervuarit të Komanit, duke respektuar kushtet teknike të projektimit dhe mos cënimit të objekteve që parashikohen të ndërtohen në këtë…
Read More
Kesh i rikthehet importit te energjisë me 18 mln euro, Top Channel, 22 Qeshor 2017

Kesh i rikthehet importit te energjisë me 18 mln euro, Top Channel, 22 Qeshor 2017

Informim
Rikthehet importi i energjisë, 18 mln euro për ta blerë nga jashtë, Top Channel, 22 Qeshor 2017 Situata e vështirë hidrike e ka detyruar Operatorin e Shpërndarjes të hapë me shpejtësi procedurat për të nisur importet e energjisë. Top Channel ka mësuar se, OSHEE-ja ka çelur ankandin për të blerë mbi 285 mijë Megavat energji nga importi, për të përballuar furnizimin e vendit me energji për periudhën 28 Qershor-31 Korrik. Rezerva hidrike në kaskadën e Drinit ka rënë në nivele minimale. Sipas të dhënave zyrtare nga Korporata Elektroenergjetike, aktualisht niveli i ujit në liqenin e Fierzës është 15 metra më i ulët sesa në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Paralelisht, prurjet mesatare të ujit për periudhën Janar-Qershor kanë qenë 40 për qind më të ulëta sesa mesatarja dhjetëvjeçare.…
Read More