ARMO-s dominoi 34% të tregut në pesëmujor, po cilësia?! Revista Monitor, 20 Qershor 2017

ARMO-s dominoi 34% të tregut në pesëmujor, po cilësia?! Revista Monitor, 20 Qershor 2017

Informim
Nafta e ARMO-s dominoi 34% të tregut në pesëmujor, po cilësia?! Revista Monitor, 20 Qershor 2017 Rivënia në punë e rafinerisë së ARMO-s ka sjellë ekspansion në konsumin e naftës së prodhuar në vend. Sipas të dhënave konfidenciale nga doganat, gjatë 5-mujorit, konsumi i naftës në treg arriti 207 mijë tonë, me një rritje 6.2% më shumë se një vit më parë. Në këtë sasi, mbi 72 mijë tonë naftë e prodhuar nga rafineritë vendase, kryesisht ARMO dhe mbi 135 mijë tonë janë importi. Zhdoganimet e karburanteve shihet të kenë rënë me rreth 30% për 5-mujorin si pasojë e furnizimit të tregut me naftë e vendit. Në shtator të vitit të kaluar, Jonian Refining dhe Trading Co. –IRTC SH.A ka marrë në shfrytëzim rafinerinë problematike të naftës, ARMO. Kompania rezulton…
Read More
TAP përfundon transportin e 13 mijë tubave në Shqipëri, Revista Monitor, 20 Qershor 2017

TAP përfundon transportin e 13 mijë tubave në Shqipëri, Revista Monitor, 20 Qershor 2017

Informim
TAP përfundon transportin detar të 13 mijë tubave në Shqipëri, Revista Monitor, 20 Qershor 2017 Më datë 16 qershor u shkarkua në Portin e Durrësit sasia e fundit e tubave që do të përdoren për ndërtimin e segmentit tokësor të Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) në Shqipëri, sipas njoftimit zyrtar nga kompania. Në më pak se 15 muaj që nga mbërritja e tubave të parë në Shqipëri, nga anija MV Galene M u shkarkua ngarkesa e fundit prej 726 tubash. Kjo ishte anija e 15 që ka transportuar tubat e çelikut nga Gjermania, ku janë prodhuar. Rreth 13,000 tuba, bërryla dhe makineri të ndryshme, me peshë totale prej më shumë se 200,000 tonësh, janë shkarkuar në Portin e Durrësit që nga muaji prill i vitit të kaluar. Karl Roberts, Menaxher i…
Read More