Raporti i IEA – Konsumi i naftës do arrijë 100 mln fuçi në ditë, Klevis Llaha/SCAN, 14 Qershor 2017

Raporti i IEA – Konsumi i naftës do arrijë 100 mln fuçi në ditë, Klevis Llaha/SCAN, 14 Qershor 2017

Informim
Raporti i IEA – Konsumi i naftës do arrijë 100 mln fuçi në ditë, oferta e kalon, Klevis Llaha/SCAN, 14 Qershor 2017 Rritja e ofertës së naftës vitin që vjen pritet të kalojë një përshpejtim të kërkesës që do të çojë konsumin global mbi 100 milionë fuçi në ditë për të parën herë, deklaron Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë. Agjencia me seli në Paris, bëri të ditur se prodhimi brenda Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës do të rritet dy herë më shpejtë në 2018-ën, krahasuar me këtë vit, ku OPEC dhe 11 vende kanë arritur në dakordësi për të limituar prodhimin. “Për totalin e prodhimit përjashtuar OPEC, presim një rritje me 700 mijë fuçi në ditë për këtë vit. Në 2018-ën, presin që shifra të rritet në 1.5 milionë fuçi…
Read More