Optimizimi i kaskadës sjelle mijëra euro për arkën e KESH, Dr Lorenc Gordani, 10 Qershor 2017

Optimizimi i kaskadës sjelle mijëra euro për arkën e KESH, Dr Lorenc Gordani, 10 Qershor 2017

* Me kryesore, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
Optimizimi i kaskadës sjelle mijëra euro përfitime për arkën e KESH, Dr Lorenc Gordani, 10 Qershor 2017 Korporata Elektroenergjetike Shqiptare ka vendosur të vijojë me optimizimin e energjisë në kaskadën e Drinit, për periudhën nga 10 deri më 30 qershor 2017. Për këtë procedurë në garë u futën 13 kompani nga ku 5 janë s’kualifikuar nga procedura dhe pjesa tjetër kanë fituar te paktën një lot. Mes emrave që u s’kualifikuan është edhe Devoll Hydropower. Ne rrjedhim te sa me sipër KESH do të shesë energji për të tretë në orarin e pikut dhe do të importojë të njëjtën sasi gjatë natës. Kështu do te shitet tek të tretët 18900 MWh në oraret ku çmimi është më e shtrenjtë, ndërkohë qe do të blihet po e njëjta sasi gjatë orëve…
Read More
Ministria e Energjisë i hap rrugë HEC Kukur, Nertila Maho/SCAN, 11 Qershor 2017

Ministria e Energjisë i hap rrugë HEC Kukur, Nertila Maho/SCAN, 11 Qershor 2017

Informim
Vazhdojnë koncesionet – Ministria e Energjisë i hap rrugë HEC Kukur në Gramsh, Nertila Maho/SCAN, 11 Qershor 2017 Ministria e Energjisë dhe Industrisë duket se në fund të 4-vjeçarit nuk i ka rezistuar tundimit për të dhënë një seri koncesionesh. Bëhet fjalë për një seri hidrocentralesh që kompanitë që fituan kontratat nga ish-qeveria Berisha nuk arritën t’i konkretizonin duke bërë kështu që t’ju hiqet e drejta. Pas Kalivaçit, Grabovës, Bushtricës dhe Lunikut listës i shtohet tashmë edhe hidrocentrali i Kukurit në zonën e Gramshit. Sipas Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë bëhet fjalë për një koncesion në formën e partneritetit publik privat dhe me të drejtë shfrytëzimi për 35 vjet. “Interesi për shfrytëzimin hidroenergjetik është për pellgun ujëmbledhës të  lumenjve të Gribës, Zanit dhe Kishovices nga burimet e deri në bashkimin…
Read More