Tregu ballkanik i energjisë: nis projekti pilot mes BP dhe Italisë, Revista Monitor, 06 Qershor 2017

Tregu ballkanik i energjisë: nis projekti pilot mes BP dhe Italisë, Revista Monitor, 06 Qershor 2017

Informim
Tregu ballkanik i energjisë, projektet pilot nisin me Shqipërinë, Serbinë, Malin e Zi dhe Italia, Revista Monitor, 06 Qershor 2017 Shqipëria, Mali i Zi, Serbia dhe Italia do të bëhen pjesë e projekteve pilot të bashkimit të parë të tregut të përbashkët rajonal të energjisë.  Shtetet e dhanë dakordësinë në Forumin e Sekretariatit Europian të  Energjisë që u zhvilluara këto ditë në Athinë. Krijimi i një tregu të përbashkët ballkanik për energjisë është vendosur parimisht vite me parë, por duket se katër vende ku bën pjesë edhe Shqipëria kanë rënë dakord që të pilotojnë projektet që i hapin udhë kësaj nisme. Sekretariati Evropian i energjisë fton vendet ballkanike të rrisin përpjekjet për të rregulluar në përputhje me rrethanat sistemet e tyre ligjore dhe rregullatorë, duke përfshirë një proces gjithëpërfshirës të…
Read More
Tarifa nga burimet diellore dhe era ne 100 dhe 76 Euro/MWh, Dr. Lorenc Gordani, 07 Qershor 2017

Tarifa nga burimet diellore dhe era ne 100 dhe 76 Euro/MWh, Dr. Lorenc Gordani, 07 Qershor 2017

* Me kryesore, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
ERE pritet te vendos sot tarifën e blerjes se energjisë nga burimet diellore ne 100 Euro/MW dhe nga era ne 76 Euro/MWh, Dr. Lorenc Gordani, 07 Qershor 2017 Sot, Enti Rregullatorë i energjisë pritet te mblidhet sot për te vendosur tarifën e blerjes se energjisë nga burimet diellore ne 100 Euro/MW dhe te asaj nga era ne 76 Euro/MW. Për sa i takon këtyre burimeve të rinovueshme, deri në fund të vitit 2015 në Shqipëri, ka pasur vetëm 1 MW në pik impiant diellor PV (PhotoVoltaik) të lidhur në rrjet dhe asnjë impiant Eolik (d.m.th. me erë). Kjo pasi deri me ketu, për këto dy teknologji, Shqipëria nuk ka pasur një skeme mbështetëse (FiT). Si rrjedhim i vendosjes se tarifave për blerjen e energjisë, bazuar ne potencialet e larta të…
Read More