Humbjet qe shkaktohen për buxhetin nga mbyllja e tregut, by Dr Lorenc Gordani, 04 Qershor 2017

Humbjet qe shkaktohen për buxhetin nga mbyllja e tregut, by Dr Lorenc Gordani, 04 Qershor 2017

* Me kryesore, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
Humbjet qe shkaktohen për buxhetin nga mbyllja e tregut te energjisë, by Dr Lorenc Gordani, 04 Qershor 2017 Nga vitit 2003, me hyrjen ne fuqi te ligjit te ri për sektorin e energjisë, filloi ndarja graduale e aktiviteteve, si: prodhimi, shpërndarja, tregtimi dhe furnizimi me energji elektrike. Ne ketë kuadër, në pritje të hapjes së tregut të energjisë, numri i kompanive që licencohen për prodhimin dhe tregtimin e energjisë ka ardhur në rritje. Sipas të dhënave të  Entit Rregullator gjatë vitit të kaluar, kanë aplikuar 40 subjekte në aktivitetet e ndryshme të sektorit të energjisë elektrike, ku 11 kompani të reja vetëm në sektorin e tregtimit të energjisë. Disa prej këtyre kompanive operojnë edhe në sektorin e prodhimit, por për të maksimizuar fitimet janë licencuar edhe si tregtar të energjisë…
Read More
Firmoset projekti “Poseidon”, rivali i gazsjellësit “TAP”, Roel Korkuti/SCAN, 03 Qershor 2017

Firmoset projekti “Poseidon”, rivali i gazsjellësit “TAP”, Roel Korkuti/SCAN, 03 Qershor 2017

Informim
Firmoset rivali i “TAP” – “Poseidon”, do transportojë gazin rus nga Kaspiku në Itali, Roel Korkuti/SCAN, 03 Qershor 2017  Kompania italiane Edison, ajo ruse Gazprom dhe grekja Depa, nënshkruan fazën e dytë të punimeve për ndërtimin e gazsjellësit “Posedion”, që do të transportojë gazin rus në Itali. Faza përfundimtare ndërkohë, projektohet për në fund të vitit të ardhshëm. Fati i Posedion ende nuk është i sigurt, por palët shprehen të bindur se ky projekt do të realizohet. Ky gazsjellës do të ketë një kapacitet prej 15 miliardë metër kub gaz në vit, dhe do të kalojë përmes detit Kaspik, Lindjes së Mesme, nëpërmjet Turqisë dhe Greqisë. Gazsjellësi do të jetë 800 kilometra i gjatë, me 600 kilometra në tokë, dhe 200 kilometra në det. Në tërësi, i gjithë projekti duket…
Read More
Magjistari italian Walter Rolfo dhuron spektakël në Bunk’ Art 1, Shqiptaria.com, 4 Qershor 2017

Magjistari italian Walter Rolfo dhuron spektakël në Bunk’ Art 1, Shqiptaria.com, 4 Qershor 2017

Uncategorised
Magjistari italian Walter Rolfo dhuron spektakël në Bunk' Art 1, Shqiptaria.com, 4 Qershor 2017 Rolfo: Publiku më fali shumë emocione Bollino: Shfaqim çdo gjë që regjimi ndaloi [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Xwd5PnCeqtM[/embed] Report TV - Magjistari italian Walter Rolfo dhuron spektakël në Bunk'Art1 Një sallë ku do të mbaheshin mbledhjet e Kuvendit të Shqipërisë e kthyer në një skenë magjike, anëtarë partie te shqetësuar nga sulmi bërthamor këmbyer me një publik të magjepsur nga numrat dhe historitë. E kjo ishte vetëm një pjesë e magjisë që iluzionisti italian Walter Rolfo solli në Bunk'Art1. Numra magjie që ndërthureshin me rrëfimin personal sollën për publikun shqiptar një spektakël origjinal. Po si ishte për Rolfon të performoje në një bunker? "Është një vend që krijohet për të qenë i mbyllur dhe është një nga simbolet e globalizmit.…
Read More