Ministria e Energjisë hap tenderin për koncesionin e Kalivaçit, Nertila Maho/SCAN, 26 Maj 2017

Ministria e Energjisë hap tenderin për koncesionin e Kalivaçit, Nertila Maho/SCAN, 26 Maj 2017

* Me kryesore, Artikuj
 “Rikthehet” Kalivaçi – Ministria e Energjisë pret oferta për koncesionin, Nertila Maho/SCAN, 26 Maj 2017 Një nga kontratat më të lakuara të koncesioneve të hidrocentraleve, ajo e Kalivaçit, është rikthyer sërish në vëmendje. Këtë herë për faktin se Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka shpallur tenderin duke pritur oferta për ndërtimin e hidrocentralit që ka 20 vjet që zvarritet. Në dokumentet e tenderit specifikohet pjesa ku mendohet të ngrihet hidrocentrali që përkon me rrjedhën e poshtme të Lumit Vjosë në kuotat a 113 metër mbi nivelin e detit deri në kuotën 73 metra mbi nivelin e detit. Për të arritur në këtë drejtim përdoret autostrada Levan – Tepelene duke u kthyer djathtas në vendin e quajtur Krahez rreth 10 kilometra. Periudha e shfrytëzimit të hidrocentralit do të jetë për një…
Read More
Gjergj Simaku: Nxisim prodhimin e energjisë nga dielli dhe era, ABC News, 25 maj 2017

Gjergj Simaku: Nxisim prodhimin e energjisë nga dielli dhe era, ABC News, 25 maj 2017

Informim
Gjergj Simaku: Nxisim prodhimin e energjisë nga dielli dhe era, ABC News, 25 maj 2017 [embed]https://www.youtube.com/watch?v=GbGogz3kxDA[/embed] Ndërsa janë bërë tashmë investimet e para në jug të vendit, Ministria e Energjise ka në proces aprovimi disa projekte të reja të parqeve që prodhojnë energji nga era dhe dielli. Për këto investime, qeveria garanton blerjen e energjisë. [the-post-grid id="3897" title="Most Read"]
Read More
Rrugët – Qeveria në kërkim të “armatës” me konsulentë, Nertila Maho/SCAN, 25 Maj 2017

Rrugët – Qeveria në kërkim të “armatës” me konsulentë, Nertila Maho/SCAN, 25 Maj 2017

Informim
Rrugët, projekti me BB – Qeveria në kërkim të “armatës” me konsulentë, Nertila Maho/SCAN, 25 Maj 2017 Qeveria ka kaluar në fazën e përzgjedhjes së konsulentëve për projektin e rrugëve që ka me Bankën Botërore. Në muajt e parë të këtij viti u dhanë kontratat sipas modelit të mirëmbajtjes bazuar në rezultate ndërkohë që Autoriteti Rrugor Shqiptar po kërkon një armatë me konsulentë. Së pari një ekspert teknik të huaj dhe së dyti një kompani konsulente me detyra të ndara. Kështu eksperti do të angazhohet në monitorimin e 4 kontratave për 1335 kilometra rrugë. Do ti ofrojë suport grupit të menaxhimit të projektit, do të trajnojë stafin e Autoritetit për të dhënat që akumulohen mbi rrjetin rrugor dhe situatën, do të vlerësojë zbatimin e kontratave nga kompanitë private do të…
Read More
Samiti i Triestes – Rritje e investimeve dhe hapja e vende, Entela Barjamaj/SCAN, 25 Maj 2017

Samiti i Triestes – Rritje e investimeve dhe hapja e vende, Entela Barjamaj/SCAN, 25 Maj 2017

Informim
Qëllimi i Samitit të Triestes – Rritja e investimeve dhe hapja e 80 mijë vende pune deri në 2025, Entela Barjamaj/SCAN, 25 Maj 2017 Ministri Bushati mori pjesë në takimin përgatitor të Samitit të Ballkanit Perëndimor, i cili do të mbahet në Trieste më 12 korrik të këtij viti. Samiti i Triestes ka si qëllim që të afrojë më tej vendet e rajonit me Bashkimin Europian, përmes konkretizimit të angazhimeve të marra në Samitet e mëparshme, sidomos për sa i përket projekteve infrastrukturore dhe energjetike, por edhe duke skicuar instrumente të reja për zhvillimin ekonomik të rajonit. “Është e nevojshme që të gjitha vendet pjesëmarrëse të kontribuojnë për të konsoliduar arritjet e Procesit të Berlinit si nga pikëpamja e dialogut politik ashtu edhe nga ajo e zbatimit të projekteve të…
Read More