Tregu i gazit, gati plani për konsumatorët, Top Channel TV, Publikuar me date 14 Maj 2017

Tregu i gazit, gati plani për konsumatorët, Top Channel TV, Publikuar me date 14 Maj 2017

Informim
Tregu i gazit, gati plani për konsumatorët, Top Channel, 14 Maj 2017 Qeveria shqiptare nuk ka prenotuar ende sasinë e gazit që do të përfitojë nga gazsjellësi TAP, duke e argumentuar këtë me mungesën aktuale të infrastrukturës në të cilën do të kalojnë tubacionet. Por po krijon të gjitha kushtet për funksionimin e tregut të gazit, duke i paraprirë deri edhe administrimit të infrastrukturës në raste krizash. “Janë situatat ekstreme të motit, si ky dimër me temperatura ekstreme të ftohta, situatat politike dhe ekonomike, por mund të jenë edhe fatkeqësi natyrore, siç mund të jetë për shembull një tërmet, u shpreh Stavri Dhima, ministria e Energjisë. Plani përcakton se cilët janë konsumatorët që kanë prioritet furnizimi në këto kushte. “I garantojmë furnizim familjarëve, sektorit rezidencial kopshteve spitaleve shkollave çerdheve dhe…
Read More