Investimeve: Shqipëria e treta në Evrope – Ndjek Kosova, Angelo Haruni/SCAN, 11 Maj 2017

Investimeve: Shqipëria e treta në Evrope – Ndjek Kosova, Angelo Haruni/SCAN, 11 Maj 2017

Informim
Niveli i investimeve, Shqipëria e treta në Evrope - Ndjek menjëherë Kosova, Angelo Haruni/SCAN, 11 Maj 2017 Niveli i investimeve në Shqipëri është një një nivel mjaft të lartë. Këtë e tregojnë të dhënat e krahasuara nga “Eurostat”, të cilat llogarisin investimet në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto të vendeve anëtare të BE, si dhe të vendeve kandidate si Shqipëria, Mali i Zi, Serbia, Kosova, Maqedonia dhe Turqia. Shqipëria rezulton të ketë një raport prej 26,3% të investimeve për PBB, shifër kjo shumë e lartë krahasuar me mesataren europiane prej 19,7%. I vetmi vend në union që e tejkalon këtë shifër është Irlanda me 29,3%, e cila vazhdon të jetë një nga përfituesit më të mëdhenj të anëtarësimit në BE, ku pas vitit 1973 janë krijuar 700 mijë vende…
Read More
“Një brez – një rrugë” – Shqipëria e Kina firmosin MoU, Scan/Violeta Shqalsi, 14 Maj 2017

“Një brez – një rrugë” – Shqipëria e Kina firmosin MoU, Scan/Violeta Shqalsi, 14 Maj 2017

Informim
Pekin, forumi “Një brez – një rrugë” – Shqipëria e Kina firmosin memorandum me 7 pika, Scan/Nga Pekini, Violeta Shqalsi, 14 Maj 2017 Në forumin për bashkëpunim ndërkombëtar “Një brez – një rruge”, Shqipëria dhe Kina firmosën memorandumin e bashkëpunimit. Memorandumi i bashkëpunimit firmoset nga pala shqiptare nga ministri i transporteve Sokol Dervishaj dhe zëvendëskryeministri kinez He Lifeng. Ky memorandum përmban 7 pika: Forcim bashkëpunimi ekonomik, ne fushën e transportit, infrastrukturës  dhe financiar. “Shqipëria është pjesë e rëndësishme e këtij procesi. Memorandumi shënon një hap përpara në raportet ekonomike dhe zhvillimin e infrastrukturës mes dy vendeve. Presim investime konkrete nga pala kineze si në infrastrukturë, transport detar dhe hekurudhor”, deklaroi ministri i Transporteve, Sokol Dervishaj. Në forumin “një brez një rruge” ishin pjese 27 përfaqësues të lartë të shteteve të…
Read More
Ankesat në ERE – Në 2016 u paraqitën 957, shumica energji e pamatur, Nertila Maho/SCAN, 13/05/2017

Ankesat në ERE – Në 2016 u paraqitën 957, shumica energji e pamatur, Nertila Maho/SCAN, 13/05/2017

Informim
Ankesat në ERE - Në 2016 u paraqitën 957, shumica energji e pamatur, Nertila Maho/SCAN, 13/05/2017 Enti Rregullator i Energjisë trajtoi gjatë vitit 2016 një numër të konsiderueshëm ankesash veçse dukshëm më të ulët sesa viti paraardhës. Në raportin vjetor të këtij institucioni bëhet me dije se numri i ankesave nga klientët ishte 957 ndërkohë që në 2015 ky numër ishte 3519. Të ndara në kategori numrin më të madh e zënë ankesat për energji të pamatur. “Vihet re se këto ankesa janë të mbartura dhe përfshijnë faturime të energjisë elektrike, të cilat kanë ardhur si pasojë e kontrolleve të ushtruara nga shoqëria “CEZ Shpërndarje“ sh.a, përgjatë periudhës 2011-2013, ku vihet re se në shumicën e rasteve të paraqitura, procesverbalet e mbajtura për konstatimin e ndërhyrjeve të paautorizuara në sistemin…
Read More