Lejet minerare – MEI hap procedurat për 15 zona në të gjithë vendin, Nertila Maho/SCAN, 08/05/2017

Lejet minerare – MEI hap procedurat për 15 zona në të gjithë vendin, Nertila Maho/SCAN, 08/05/2017

Informim
Lejet minerare – MEI hap procedurat për 15 zona në të gjithë vendin, Nertila Maho/SCAN, 08/05/2017 Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka hapur për shprehje interesi 15 zona të reja minerare në gjithë vendin. Të gjithë operatorët e interesuar duhet të dërgojnë ofertat pranë kësaj Ministrie, duke paraqitur dokumentacionin e nevojshëm. Për 14 zonat ofertat duhet të paraqiten në datat 23 deri në 25 maj ndërsa për të fundit në 1 qershor 2017. Por cilat janë zonat e lira minerare për të cilat bizneset mund të ofertojnë. E para është Kodra e Kojlikës, Qarku Durrës e cila mund të shfrytëzohet për gurin gëlqeror. E dyta është në Balgjaj në Dibër për kërkim zbulim kromi. Leja me nr. 738/7 përfshin zonën e Gjinajt në Kukës gjithashtu për krom. Në Zerqan, Dibër…
Read More
BB, projekti për energjinë – “50 mln euro tendera në gjashtëmujorin e dytë 2017”, Nertila Maho/SCAN, 09/05/2017

BB, projekti për energjinë – “50 mln euro tendera në gjashtëmujorin e dytë 2017”, Nertila Maho/SCAN, 09/05/2017

Informim
BB, projekti për energjinë – “50 mln euro tendera në gjashtëmujorin e dytë 2017”, Nertila Maho/SCAN, 09/05/2017 Banka Botërore ka bërë një rishikim të projektit që ka me qeverinë shqiptare për sektorin e energjisë i njohur si Plan i Rimëkëmbjes. Në përgjithësi treguesit vlerësohen pozitivisht dhe një draft i rishikuar do të kalojë në qeveri brenda muajit maj për të reflektuar ndryshimet e nevojshme. Raporti i Bankës bën një bilanc të parave të shpenzuara për investime dhe ato që pritet të prokurohen së shpejti. “Njësia e menaxhimit të projektit dhe ajo e Implementimit kanë bërë njoftimet mbi paketat kyçe të prokurimit me përjashtim të dy nënstacioneve me tension të lartë dhe të mesëm në Kombinat. Gjithashtu janë nënshkruar kontrata në vlerën 46 milionë euro që lidhen me kabllot e tensionit…
Read More