Qeveria kundër vendimit të gjykatës, nuk tërhiqet nga hidrocentralet mbi Vjosë, Syri Net, 04/05/2017

Qeveria kundër vendimit të gjykatës, nuk tërhiqet nga hidrocentralet mbi Vjosë, Syri Net, 04/05/2017

Informim
Qeveria kundër vendimit të gjykatës, nuk tërhiqet nga hidrocentralet mbi Vjosë, Syri Net, 04/05/2017 Pavarësisht se dy ditë më parë Gjykata Administrative vendosi që të shfuqizojë vendimin e Ministrisë së Energjisë për të ndërtuar mbi lumin Vjosë hidrocentralin e Poçemit, ky institucion ka vendosur që ti shkojë deri në fund projektit që është kundërshtuar edhe nga Parlamenti Europian. Ministria e Energjitikës është e vendosur që të ankimojë çështjen në shkallën e dytë për të kërkuar ndërtimin e këtij hidocentrali i cili rrezikon seriozisht një nga lumenjtë dhe luginat më me biodiversitet në Europë. Zyrtarisht ky institucion, në rolin e autoritetit konktraktor, ka deklaruar për televizionin Klan se nuk është i kënaqur me vendimin dhe se në thelb gjykata nuk ka shfuqizuar asnjë procedurë të saj, por vetëm atë dhënien e…
Read More
Transparenca në bursë – ERE konsultime për rregulloren e re, ja specifikat, Nertila Maho/SCAN, 07/05/2017

Transparenca në bursë – ERE konsultime për rregulloren e re, ja specifikat, Nertila Maho/SCAN, 07/05/2017

Informim
Transparenca në bursë – ERE konsultime për rregulloren e re, ja specifikat, Nertila Maho/SCAN, 07/05/2017 Është folur gjatë për Bursën e Energjisë si një pjesë e rëndësishme e ligjit për sektorin e energjisë elektrike. Sipas afateve kjo bursë duhet të jetë operacionale në 1 janar 2018. Por funksionimi i saj kërkon mbi të gjitha transparencë dhe pikërisht këtu ndalet edhe rregullorja më e fundit që Enti Rregullator i Energjisë ka publikuar së fundmi. Në këtë rregullore përcaktohen qartësisht të dhënat që duhet të publikojë Operatori i Sistemit të Transmetimit, që do të jetë edhe menaxhuesi kryesor i bursës, të dhënat që duhet të merren nga aktorët e tjerë të tregut, si dhe rregullimi i disbalancave dhe afatet kohore brenda të cilit duhet të bëhen njoftimet. Rregullorja përcakton edhe mënyrën sesi…
Read More