Spitalla zonë e lirë, ofrohen dy kompani shqiptare, Top Channel, 04 Maj 2017

Spitalla zonë e lirë, ofrohen dy kompani shqiptare, Top Channel, 04 Maj 2017

Informim
Spitalla zonë e lirë, ofrohen dy kompani shqiptare, Top Channel, 04 Maj 2017 Pas tre tentativash të dështuara, Shqipëria duket se do të ketë zonën e parë të lirë ekonomike. Ministria e Ekonomisë po shqyrton dy oferta të mbërritura për zonën e Spitallës. “Deri në fund të majit ne do të kemi një fitues për zonën ekonomike të shpallur dhe po të jemi optimistë, mund të themi që korriku, apo fillimi i gushtit do të na gjejë me zhvilluesin në territor”, thotë ministrja e Ekonomisë, Milva Ekonomi. Oferta e parë parashikon 30 milionë euro investime për ndërtimin e një fabrike pasurimi të ferro-kromi, kurse oferta e dytë planifikon 93 milionë euro për ndërtimin e kapanoneve industrialë. Të dyja oferta vijnë nga kompani shqiptare. “Kanë ardhur nga Maqedonia, nga Turqia, nga…
Read More
Samir Mane dhe Shefqet Kastrati blejnë 90% të aksioneve të INSIG JETË, Revista Monitor, 04/05/2017

Samir Mane dhe Shefqet Kastrati blejnë 90% të aksioneve të INSIG JETË, Revista Monitor, 04/05/2017

Informim
Samir Mane dhe Shefqet Kastrati blejnë 90% të aksioneve të INSIG JETË, Revista Monitor, 04/05/2017 90% e aksioneve të shoqërisë së sigurimeve “INSIG Jetë” tashmë do të zotërohen nga dy sipërmarrës Samir Mane (45%) dhe Shefqet Kastrati (45%), ndërsa 10% e aksioneve do t’i mbeten në pronësi shoqërisë Eurosig (si aksionarja e vetme aktualisht). Eurosig bleu në maj të vitit 2016 dy licencat e INSIG, jetë dhe jo jetë, pasi fitoi tenderin e shpallur nga qeveria, që deri në atë kohë ishte pronare e INSIG. Transaksioni i shitjes së Insig Jetë nuk është reflektuar ende në Qendrën Kombëtare të Biznesit, por lajmi është konfirmuar nga presidenti i shoqërisë Eurosig dhe Insig, Kadri Morina, i cili tha për “Monitor” se ka qenë interesi i këtyre dy sipërmarrësve për të diversifikuar portofolin…
Read More