Dy koncesione të tjera – Hapet gara për HEC-et “Bushtrica 1” dhe Bushtrica 2”, Nertila Maho/SCAN, 30/04/2017

Dy koncesione të tjera – Hapet gara për HEC-et “Bushtrica 1” dhe Bushtrica 2”, Nertila Maho/SCAN, 30/04/2017

Informim
Dy koncesione të tjera - Hapet gara për HEC-et “Bushtrica 1” dhe Bushtrica 2”, Nertila Maho/SCAN, 30/04/2017 Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka hapur garën për dy koncesione të reja hidrocentralesh. Bëhet fjalë për Bushtrica 1 dhe Bushtrica 2 të cilët do të kenë një afat 35 vjet. Hidrocentrali i parë do të jetë në segmentin e pellgut ujor të lumit të Bushtricës nga kuota 380 metra mbi nivelin e detit deri në kuotën 498 metra mbi nivelin e detit. Kurse hidrocentrali i dytë do të jetë në kuotën nga 503 metra mbi nivelin e detit deri në kuotën 678 metra mbi nivelin e detit. Për të dy koncesionet nga ana e ministrisë nuk është vendosur një vlerë ndërkohë që janë përcaktuar kriteret që do të merren parasysh për shpalljen…
Read More
Pse reklamimi është i rëndësishëm në biznes? V. Hydi/SCAN, 29/04/2017

Pse reklamimi është i rëndësishëm në biznes? V. Hydi/SCAN, 29/04/2017

Informim, Përfaqësim
Pse reklamimi është i rëndësishëm në biznes? V. Hydi/SCAN, 29/04/2017 Reklamimi është një nga gjërat më të pranishme në shoqërinë e sotme. Reklamimi ndihmon për t’i mbajtur konsumatorët të informuar për çdo produkt apo shërbim të ri që është hedhur në treg e është në dispozicion të tyre. Shumë njerëz besojnë se qëllimi kryesor i reklamimit është të shesë, por reklamimi në tërësi ndihmon biznesin dhe ekonominë për të përparuar dhe e bën konsumatorin të vetëdijshëm për zgjedhjet e ndryshme që janë në dispozicion të tij. Kur një biznes prezanton një produkt të ri, reklamimi siguron për të bërë një treg më të madh të vetëdijshëm për produktin. Reklamimi ofron një mënyrë efektive për të informuar tregun për ngjarjet e shitjes së produkteve me kohë të kufizuar. Bizneset shpesh i…
Read More