Gjiknuri-Schutz në Orikum, nis ndërtimi i nënstacionit të ri elektrik, Monitor, 05/04/2017

Gjiknuri-Schutz në Orikum, nis ndërtimi i nënstacionit të ri elektrik, Monitor, 05/04/2017

Informim
Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri, shoqëruar nga ambasadorja e Gjermanisë në Tiranë, Susanne Schütz, dhe ajo e Kroacisë Sanja Bujas Juraga morën pjesë në ceremoninë e nisjes së ndërtimit të nënstacionit të ri elektrik 110/35/20 kV në Orikum. Projekti bëhet i mundur përmes bashkëfinancimit të Republikës Federale Gjermane përmes KfW. Vlera e investimit është 6,253,424 euro, ndërsa punimet do të përfundojnë brenda 14 muajsh. Pas prezantimit teknik të investimit nga administratori i Operatorit të Sistemit të Transmetimit, Engjëll Zeqo, ishte ministri Gjiknuri ai që u ndal tek rëndësia e projektit për zonën e bregdetit. Sipas tij, ky është një nga investimet e rëndësishme në Qarkun e Vlorës për sa i përket energjisë. “Është pjesë e projektit për ndërtimin e dy nënstacioneve, një në Orikum dhe tjetri në Himarë.…
Read More