“Phoenix Petrolium” humbet kërkimin e naftës në burimin e Amonices, Tv Klan, 11/03/2017

“Phoenix Petrolium” humbet kërkimin e naftës në burimin e Amonices, Tv Klan, 11/03/2017

Artikuj, Informim
“Phoenix Petrolium” humbet kërkimin e naftës në burimin e Amonices, Tv Klan, 11/03/2017 Zona naftëmbajtëse e Amonicës në Vlorë është rikhyer në duart e shtetit. Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri ka urdhëruar kompaninë shtetërore të prodhimit të naftës Albpetrol që të marrë në dorëzim puset e naftës në këtë zonë, duke i hequr të drejtën e kërkimit kompanisë me kapital shqiptar Phoenix Petrolium. Në bazë të një marrëveshjeje hidrokarbure të firmosur në 16 gusht të vitit 2013-të, kompania kishte marrë të drejtën ekskluzive të kërkimit dhe nxjerrjes së naftës dhe gazit në 9 zona. Një prej vendburimeve më të mëdha që ajo zotëronte ishte pikërisht Amonica, me një prodhim prej 5200 tonësh naftë në vit. Ministria e energjisë njofton se kompania nuk ka përmbushur detyrimet kontraktore dhe përveç…
Read More