TAP, pas BERZH-it edhe BEI i hedh sytë nga projekti, Revista Monitor, 07/03/2017

TAP, pas BERZH-it edhe BEI i hedh sytë nga projekti, Revista Monitor, 07/03/2017

Uncategorised
Projekti i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline duket se gjithnjë e më shumë po tërheq vëmendjen e institucioneve financiare ndërkombëtare. Pas Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim duket se është radha e BEI-t (Bankës Europiane të Investimeve) që të shfaqë interes për të kredituar ndërtimin e projektit. Është drejtoresha për Europën Juglindore në BEI, Flavia Palanza, e cila ka konfirmuar lajmin pas takimit që u zhvillua me drejtorin e përgjithshëm të projektit të Korridorit Jugor të gazit. Sipas drejtuesve, BEI ka në plan të financojë projektin TANAP dhe TAP.  “Ne jemi të vetëdijshëm për rëndësinë e këtyre projekteve dhe kjo do të mbahet në konsideratë kur do të merret vendimi final për operacionin financiar”, tha Palanza. Sipas saj, Banka Europiane e Investimeve ende nuk e ka vendosur shifrën finale, por mendohet…
Read More