Emigranti ndërton rrugën e fshatit Vinjollë, banorët: E faltë Zoti! Nga Julian Hila, Shqiptarja.com, 03 Mars 2017

Emigranti ndërton rrugën e fshatit Vinjollë, banorët: E faltë Zoti! Nga Julian Hila, Shqiptarja.com, 03 Mars 2017

Artikuj, Informim, Publikime
Kurbin ­ Fshati Vinjoll në Malësinë e Kurbinit prej kohësh ka vuajtur për mungesën e rrugës, pasi pushteti vendor nuk ka investuar asnjëherë për këtë fshat. Por bamirësia e një emigranti ka bërë që edhe ky fshat të bëhet me infrastrukturë rrugore. Fitimtar Lala është banor i këtij fshati, por prej vitesh jeton në SHBA dhe ditët e fundit ai ka investuar për ndërtimin e rrugës Vinjollë­Gallatë me një gjatësi prej 18 km. Banorë të zonës thonë se ky aks ishte bërë e pakalueshem nga amortizimi dhe në raste të sëmundjeve atyre u duhej të udhëtonin për orë të tëra, ndaj ky investim ishte i domosdoshëm. Rruga nuk kishte parë rikonstruksion prej më shumë se 25 vite. Sipas tyre tashmë udhëtimi nga zona e thellë malore deri në Milot bëhet…
Read More