Forumi Ekonomik Frankofon i Tiranës, 9 Mars 2018

Forumi Ekonomik Frankofon i Tiranës, 9 Mars 2018

Aktivitetet, Informim
Forumi Ekonomik Frankofon i Tiranës, 9 Mars 2018 02/03/2018 Ne datën 9 mars do te mbahet ne ambientet e Hotel Rogner,  Forumi Ekonomik Frankofon i Tiranës. Ky forum, i organizuar nga Ambasada e Francës dhe Klubi i biznesit France-Shqipëri me Qendër ne Lyon FAB (France Albanie Business), sjell për here te pare ne Shqipëria një grup me rreth 50 ndërmarrje franceze, te interesuar te njohin potencialet e tregut shqiptar. Rreth 20 ndërmarrje nga ky grup do te kenë takime individuale me ndërmarrjet shqiptare. Ky Forum mban disa risi: - Numrin e madh te ndërmarrjeve franceze prezente ne Shqiperi. - Prezantimin e Klubit te biznesit France-Shqiperi, si një Klub aktiv dhe shume i përkushtuat për te sjelle Shqipërinë ne vëmendjen e bizneseve franceze. - Organizimin e ceremonisë per dhënien e trofeut "Mirenjohje…
Read More
Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare

Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare

Informim
Drejtori i Shell: Planet tona për naftën shqiptare Flet Jan-Henk van Konijnenburg, Menaxheri i Përgjithshëm i Shell Upstream Albania (SUA) Shell Upstream Albania ka nënshkruar një marrëveshje të re me qeverinë për të shfrytëzuar Bllokun 4, i cili e përforcon pozicionin e sipërfaqes të eksplorimit të kompanisë në vend. “Pozicioni që kemi tashmë në Shqipëri, na ofron mundësi të mjaftueshme për të eksploruar në dhjetëvjeçarin e ardhshëm”, pohon në një intervistë për “Monitor”, Jan-Henk van Konijnenburg, i cili është Menaxheri i Përgjithshëm i Shell Upstream Albania (SUA) dhe është përfshirë me aktivitetet e Shell në Shqipëri që nga viti 2012. Jan-Henk ka punuar me Shell për më shumë se 20 vjet në një sërë rolesh dhe ka punuar në vende si Holanda, Malajzia, Brazili dhe Mbretëria e Bashkuar. Z. Konijnenburg,…
Read More
Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet?

Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet?

Informim
Bumi i energjisë diellore, nga po vijnë panelet? – Në 2017 importet kapën vlerën 110 milionë euro 02/03/2018 Sektori i energjisë së rinovueshme ka marrë një vëmendje të veçantë në Shqipëri, duke nxitur interesin e investitorëve dhe sipërmarrësve vendas e të huaj. Gjatë vitit 2017, miratimi i skemës së subvencioneve për prodhimin e energjisë nga dielli dhe era, bëri që të “shpërthejnë” aplikimet për centrale fotovoltaike. Ndërkohë që projektet e para në këtë fushë po nisin të konkretizohen dhe gjithmonë e më tepër shtëpi e biznesi po zgjedhin të instalojnë panele diellore, mes sipërmarrësve ka nisur “lufta” për furnizimin e këtij hovi energjetik. SCAN ka zbuluar, duke analizuar të dhënat zyrtare të Bashkimit Europian, partnerit kryesor tregtar për vendin, se vitin e kaluar pati një bum të importeve  për pajisje gjysmëpërcjelljëse fotosensitive, përfshirë…
Read More
Vlerësimi i performancës së energjisë në ndërtesa

Vlerësimi i performancës së energjisë në ndërtesa

Aktivitetet, Informim
Vlerësimi i performancës së energjisë në ndërtesa, Risi e projektit “Së bashku një sy për mjedisin” Botuar nga Qendra EDEN me 01 March 2018. Rrjeti i Vigjilencës mjedisore ka marrë guximin për të trajtuar dhe për të sjellë më afër publikut temën e Efiçencës së Energjisë. Në mënyrë jo rastësore fokusi ka qenë pikërisht kjo temë, duke pasur në vëmendje rëndësinë që ka sektori i energjisë në vendin tonë për disa arsye; Që me protestat për ndërtimin e hidrocentraleve, promovimin e burimeve të tjera të rinovueshme, me angazhimin e qeverisë me miratimin e ligjeve në lidhje me eficencën e energjisë apo me performancën e banesave dhe mbi të gjitha me lidhjen që ka ky sektor me përditshmërinë tonë. Shqipëria një vend me klimë mesdhetare karakterizohet dhe nga një dimër i cili…
Read More