Ndryshimet në ligjin e PPP – “Inceneratorët, jo me procedurë të përshpejtuar”

Ndryshimet në ligjin e PPP – “Inceneratorët, jo me procedurë të përshpejtuar”

Informim
Ndryshimet në ligjin e PPP – “Inceneratorët, jo me procedurë të përshpejtuar. Ulni kufirin e investimit” Komisioni i Veprimtarive Prodhuese ka miratuar në parim ndryshimet në ligjin “Për koncesionet dhe partneritetin publik-privat”, i cili i hap rrugën përshpejtimit të procedurave për ndërtimin e hidrocentraleve dhe termocentraleve me vlerë mbi 100 milion euro.  Deputetët kërkuan riformulimin e disa pikave për të saktësuar faktin se ky ligj nuk përfshin inceneratorët apo TEC-et me torfë. “Pse është përfshirë termocentralet? Ky ndryshim që po kërkohet të bëhet s’ka të bëjë fare me energjinë e rinovueshme, ka të bëjë me energjinë me djegie, e cila nga ana tjetër nuk i vihet ndonjë kufi këtu, thjesht përjashtohet dhe sa do jetë kjo djegia. Inceneratorët djegin dhe e kemi shpreh shqetësimin, por kjo do sqaruar, kjo është…
Read More