Emigranti ndërton rrugën e fshatit Vinjollë, banorët: E faltë Zoti! Nga Julian Hila, Shqiptarja.com, 03 Mars 2017

Emigranti ndërton rrugën e fshatit Vinjollë, banorët: E faltë Zoti! Nga Julian Hila, Shqiptarja.com, 03 Mars 2017

Artikuj, Informim, Publikime
Kurbin ­ Fshati Vinjoll në Malësinë e Kurbinit prej kohësh ka vuajtur për mungesën e rrugës, pasi pushteti vendor nuk ka investuar asnjëherë për këtë fshat. Por bamirësia e një emigranti ka bërë që edhe ky fshat të bëhet me infrastrukturë rrugore. Fitimtar Lala është banor i këtij fshati, por prej vitesh jeton në SHBA dhe ditët e fundit ai ka investuar për ndërtimin e rrugës Vinjollë­Gallatë me një gjatësi prej 18 km. Banorë të zonës thonë se ky aks ishte bërë e pakalueshem nga amortizimi dhe në raste të sëmundjeve atyre u duhej të udhëtonin për orë të tëra, ndaj ky investim ishte i domosdoshëm. Rruga nuk kishte parë rikonstruksion prej më shumë se 25 vite. Sipas tyre tashmë udhëtimi nga zona e thellë malore deri në Milot bëhet…
Read More
OSHEE importon energji për marsin, Revista Monitor, 01.03.2017

OSHEE importon energji për marsin, Revista Monitor, 01.03.2017

Artikuj, Informim, Publikime
Operatori i Shpërndarjes së Energjisë (OSHEE) ka realizuar tenderin për importin e energjisë elektrike për muajin mars, në të cilin u blenë 96,590 MWh kundrejt një vlere 4.6 milionë euro pa TVSH. Sipas njoftimit zyrtar të OSHEE fituese u shpallen 6 kompani të cilat ofruan një çmim mesatar 47.4 euro për megavatorë. Energjia është blerë me të njëjtin çmim që parashikohet të shitet për muajin mars ne Bursën e Hungarisë, e cila është referenca në tenderët e import eksportit nga kompanitë publike të energjisë. Në mes të gjashtë kompanive fituese çmimin më të lartë e ka ofruar NOA me 48.8 euro për megavat, ndërsa çmimin me të ulet e ka ofruar AXPO me 42.9 MW/h. Që vitin e kaluar ka nisur të ofertojë për mbulimin e humbjeve të OSHEE edhe…
Read More
Transparenca dhe llogaridhënia në industrinë nxjerrëse në Shqipëri, ACERC, 27 Shkurt 2017

Transparenca dhe llogaridhënia në industrinë nxjerrëse në Shqipëri, ACERC, 27 Shkurt 2017

* Me kryesore, Aktivitetet, Artikuj, Hulumtimet, Informim, Përfaqësim, Publikime
ACERC ne tryezën e rrumbullaket “Transparenca dhe llogaridhënia në industrinë nxjerrëse në Shqipëri”, Note për Shtyp, 27 Shkurt 2017 Sot, më datë 27 Shkurt 2017, në Hotel Socrat, Tiranë, u mbajte tryeza e rrumbullaket “Transparenca dhe llogaridhënia në industrinë nxjerrëse në Shqipëri”, organizuar nga Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile në bashkëpunim me Sekretariatin Nisma për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse (EITI Albania). Nga Dr. Lorenc Gordani, përfaqësues i ACERC-se ne fjalën e tij përgëzimet me te mira shkuan për organizimin për herë të parë te një tryeze me qellim për të rritur dialogun me shoqërinë civile mbi transparencën dhe për të forcuar bashkëpunimin mbi çështjet e energjisë. Mbi sa me sipër, ne sinteze te problematikave dhe çështjeve qe direkt mbulon ne punën e saj te përditshme ACERC-ja, u përcolle qe…
Read More
Albania according to the Economic Reform 2017-2019

Albania according to the Economic Reform 2017-2019

Artikuj, Hulumtimet, Informim, Publikime
Development of the Energy Sector in Albania according to the Economic Reform Programme 2017-2019, by Dr Lorenc Gordani, 08th February 2017 Sektori i energjisë është një nga sektorët strategjikë dhe prioritet i qeverisë shqiptare duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e burimeve të energjisë (uji, era, dielli, nafta, gazi, etj.) që vendi ynë posedon, të cilat deri më tani nuk janë shfrytëzuar plotësisht. Energjia ka potencial për të qenë një burim i qëndrueshëm i rritjes për vendin nga periudha afatshkurtër dhe deri tek ajo afatmesme dhe afatgjatë. Ajo gjithashtu ka potencialin e rritjes së vlerës së energjisë së prodhuar në vendin tonë dhe uljen e importeve të energjisë. Reforma në sektorin e energjisë është në progres të shpejtë duke përfshirë edhe liberalizmin e tregut të energjisë në përputhje me kërkesat dhe objektivat…
Read More
Panairi i 6të Ndërkombëtar Constructions Ndërtime & 3të Klimathermika, 7-9 Prill 2017, Pallati I Kongreseve

Panairi i 6të Ndërkombëtar Constructions Ndërtime & 3të Klimathermika, 7-9 Prill 2017, Pallati I Kongreseve

Aktivitetet, Përfaqësim
Panairi i 6të Ndërkombëtar Constructions Ndërtime & 3të Klimathermika, 7-9 Prill 2017, Pallati I Kongreseve Panairi i institucionalizuar vazhdon ecurinë e vet të suksesshme! Për të gjashtin vit radhazi ju ftojmë në Panairet e 6-të CONSTRUCTIONS NDËRTIME & 3-të KLIMATHERMIKA në qendrën më të njohur të panaireve në Tiranë, nga 7-9 Prill 2017, në periudhën kohore më të përshtatshme për sektorin e ndërtimeve dhe energjinë, te organizuar me mbështetjen edhe te Qendrës Shqiptare për Rregullimin dhe Konservimin e Energjisë - ACERC. Në 5 vitet e organizimit të vazhdueshëm, shoqëria organizatore ka shfaqur korrektësi, organizim perfekt dhe të studiuar, promovim përmes fushatave funskionale reklamuese dhe rezultate të suksesshme. Kështu, këtë vit siç edhe çdo vit tjetër, shoqëri të mëdha ndërtimi kanë tashmë rezervuar ambientin e tyre, pasi kanë besim tek dinamika…
Read More
Authority of energy postpone the new tariffs for hydropower by Dr Lorenc Gordani, 04th January 2017

Authority of energy postpone the new tariffs for hydropower by Dr Lorenc Gordani, 04th January 2017

Artikuj, Hulumtimet, Informim, Publikime
Bordi i Entit Rregullator të Energjisë (E.R.E), në mbledhjen e tij të datës 22.12.2016, vendosi qe deri në 31.03.2017, të lërë në fuqi tarifat dhe çmimet e përkohshme të energjisë elektrike të miratuara me vendimin mbi tarifën fikse të energjisë elektrike, që do t`u paguhet prodhuesve të energjisë elektrike, nga hidrocentralet për vitin 2016. Përditësimi dhe kompensimi i të gjitha efekteve të mundshme financiare për të licensuarit si gjate periudhës 2015 e 2016 do të bëhet në atë pasardhëse sipas përcaktimeve të ligjit nr. 43/2015 "Për sektorin e energjisë elektrike". Shtyrje kjo megjithese ne kompetencen e ERE-s, vjen e pa mbështetur mbi një baze te qarte ligjore dhe ne anashkalim te ligjit 138/2013, i cili mbetet ne fuqi deri ne aprovimin e ligjit te ri te parashikuar për ne janar…
Read More