Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017

Informim
Konferenca e EITI Albania, transparencë për investitorët e huaj, nga Energjia.al 26.12.2017 Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Nismën për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse(EITI) organizuan konferencën me temë “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse – rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në këtë konferencë ishin të pranishëm Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë z.Enis Aliko, Drejtori i Sekretariatit Kombëtar Shqiptar të Iniciativës Globale për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse z. Ardit Kamberi, Drejtoresha e Bankës Botërore në Tiranë znj. Maryam Salim, si dhe z.Ervin Mete Drejtor Kabineti i Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. EITI është një koalicion i përbërë nga 51 vende, që synon optimizimin e shfrytëzimit të Burimeve Natyrore (Minerare, Hidrokarbure dhe Hidroenergjetike) dhe ka për qëllim promovimin e transparencës për të parandaluar korrupsionin, t’i sigurojë…
Read More
PV-te nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani

PV-te nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani

Aktivitetet, Hulumtimet
Teknologjitë Fotovoltaike nga Zhvillimi i Politikave Publike drejt Vënies ne Praktike, Dr. Lorenc Gordani, 13 Dhjetor 2017 [huge_it_slider id="15"] Energjia elektrike si një mall i shpërndare në rrjet është një commodity vlera e të cilit lidhet kryesisht me vendin dhe kohen ne te cilin disponohet. Në këtë kuptim, Shqipëria ka një potenciale te rëndësishme në energji të rinovueshme, të mire shpërndara ne te gjithë territorin sidomos për sa i përket burimeve fotovoltaike, shumë më lart se mesatarja e çdo vendi tjetër evropian. Në të njëjtën kohë, pavarësisht çmimeve te ulëta në tregjet afatgjata të rajonit prej 35-40 Euro/MWh, ne varësi te ndryshimeve me periudhave pak më të thata ose të ftohta të vitit, asistojmë ne luhatje te forta në tregun spot, duke kaluar midis vlerave te 100-200 Euro/MWh. Ne ketë…
Read More
Tryezë diskutimi me përfaqësues të Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, 1 Dhjetor 2017

Tryezë diskutimi me përfaqësues të Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, 1 Dhjetor 2017

Aktivitetet, Hulumtimet, Informim
Tryezë diskutimi me përfaqësues të Bashkisë Tiranë, Këshillit Bashkiak dhe ekspertë të fushës, Tiranë, 1 dhjetor 2017 U zhvillua ditën e premte takimi me temë “Efiçenca energjetike në qytetin  e Tiranës” me përfaqësues të Bashkisë Tiranë, Këshillit Bashkiak, si dhe ekspertë të fushës. Pjesëmarrësit u njohën me të dhënat paraprake të studimit të realizuar nga EcoAlbania dhe Qendra EDEN mbi “varfërinë energjetike” dhe performancën e energjisë në qytetin e Tiranës, si dhe u bënë pjesë e diskutimit mbi mënyrat e interpretimit të këtyre të dhënave dhe hapave konkret që mund të ndërmerren për të adresuar problematikat e ngritura. Përfaqësues të Këshillit Bashkiak shprehën interesin për të marrë informacion më të detajuar mbi studimin si dhe shprehën angazhimin për të ndërmarrë politika për lehtësimin e taksave të ndërtuesve që do të…
Read More