OSHEE, rriten arkëtimet 1.5 mild, paguhen 98.8% e faturave, Angelo Haruni/SCAN, 21 Gusht 2017

OSHEE, rriten arkëtimet 1.5 mild, paguhen 98.8% e faturave, Angelo Haruni/SCAN, 21 Gusht 2017

Informim
Performanca e OSHEE për 7-mujorin – 1.5 miliardë lekë më shumë të arkëtuara, paguhen 98.8% e faturave, Angelo Haruni/SCAN, 21 Gusht 2017 Kohërat kur shqiptarët nuk paguanin faturat e energjisë elektrike duken tashmë shumë të largëta, teksa sot ndërgjegjësimi për të shlyer detyrimet është shumë i lartë. Konsumatorët e energjisë elektrike kanë derdhur në arkat e OSHEE për periudhën Janar-Korrik 37.1 miliardë lekë, ose 4.2% më shumë se një vit më parë. Norma e arkëtimit ndaj faturës pararendëse ka arritur për këtë periudhë në 98.8%, një shifër pothuajse perfekte dhe shumë e larta krahasuar me nivelin 73% të katër viteve më parë. Kontrollet në terren kanë rezultuar efektive në uljen e abuzimeve dhe sasisa e energjisë së shitur shënoi për këtë periudhë një rritje me 2.9%. Ndërkohë, humbjet për OSHEE,…
Read More
Revolucioni fotovoltaik Shqiptar në shpërthim, nga Lavdosh Ferruni, me 21 Gusht 2017

Revolucioni fotovoltaik Shqiptar në shpërthim, nga Lavdosh Ferruni, me 21 Gusht 2017

Informim
Revolucioni fotovoltaik Shqiptar në shpërthim, nga Lavdosh Ferruni, 21 Gusht 2017 Në fillim të Majit, të këtij viti, kur të gjitha kamerat ishin ne çadrën e “Republikës së re” në boulevard, në Ministrinë e Energjisë u prodhua në heshtje mediatike një lajm i madh, që mund të konsiderohet dita e fillimit të revolucionit fotovoltaik në Shqipëri. Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri dhe Kryetari i Bankës Evropiane për Rindërtim e Zhvillim (BERZH) për Shqipërinë, Matteo Colangeli nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi (MoU) me qëllim të stimulimit të investimeve të shëndosha në prodhimin e energjisë diellore. Nënshkruar nga BERZHi, që mban përgjegjësi të madhe si financues kryesor për investimin e gabuar të TEC të Vlorës, kjo marrëveshje ka një domethënie të madhe. Kjo marrëveshje konfirmon trendin e zhvillimit të burime të…
Read More