Kriza energjetike, fatura 5 mld lekë, Publikuar nga Top Channel, me 10 Gusht 2017

Kriza energjetike, fatura 5 mld lekë, Publikuar nga Top Channel, me 10 Gusht 2017

Informim
Kriza energjitike, fatura 5 mld lekë, Publikuar nga Top Channel, me 10 Gusht 2017 Kriza energjetike do të ketë pasoja financiare për buxhetin e shtetit, por sipas Ministrisë së Financave ato janë të përballueshme dhe nuk do të çojnë në rritje të borxhit. Paraprakisht ekspertët e ministrisë llogarisin se fatura e krizës për buxhetin do të jetë rreth 5 miliardë lekë ose gati 38 milionë euro. Në dy muajt e fundit Shqipëria ka shpenzuar mbi 50 milionë euro për të blerë energji elektrike. Deri tani fatura e importeve është përballuar nga vetë operatori i shpërndarjes së energjisë. Por për shkak të këtyre shpenzimeve të larta, OSHEE ka ndalur ripagesat e kredive, të marra me garanci të qeverisë. Për vitin 2017, ishte parashikuar që kompanitë publike të ripaguanin rreth 5 miliardë…
Read More
Dielli shqiptar, biznesi 500 milionë euro i dekadës, Nertila Maho / Revista Monitor, 12 Gusht 2017

Dielli shqiptar, biznesi 500 milionë euro i dekadës, Nertila Maho / Revista Monitor, 12 Gusht 2017

Informim
Dielli shqiptar, biznesi 500 milionë euro i dekadës, Nertila Maho / Revista Monitor, 12 Gusht 2017 Çdo hektar tokë në Shqipëri mund të prodhojë në kufijtë e 250-320 mijë euro të ardhura nga energjia diellore. Në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë qëndrojnë aktualisht 9 projekte me një vlerë investimi prej 85 milionë eurosh dhe një sipërfaqe që i kalon 174 hektarët. Gjasat janë që me potencialet që ka Shqipëria dhe çmimi 100 euro/MW që caktoi qeveria, dielli të kthehet në biznesin e dekadës. Rastet e suksesit me sipërmarrjet dhe frika nga precedenti i HEC-eve. Sokoli, i cili operon në sektorin fason dhe eksporton drejt Italisë, “importoi” nga partnerët e tij të biznesit në vendin fqinj, idenë e një impianti fotovotlaik. I pëlqeu fakti që faturën e kripur të energjisë mund…
Read More