Impiant i energjisë diellore pranë Bilishtit – Shoqëria RTS kërkon të investojë 2.4 milionë euro, SCAN, 09 Gusht 2017

Pas ditë pas përcaktimit zyrtar nga ana e Entit Rregullator të Energjisë të çmimeve për kontraktuesit e ndërtimit të impianteve të energjisë diellore apo nga era, pranë Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë ka ardhur një tjetër shprehje interesi për të ndërtuar impiante të tilla.

Bëhet fjalë për një aplikim për ndërtimin e një parku fotovoltaik me kapacitet 2 MW në zonën e quajtur “Tren-Bilisht” në Korçë.

Shoqëria “RTS” Sh.P.K. ka aplikuar pranë MEI për pajisjen me autorizim paraprak për ndërtimin e parkut të shtirë në një sipërfaqe prej 63,915 m2.

Investimi parashikohet të kushtojë rreth 2.4 milionë euro dhe në rast miratimi, çmimi me të cilin do të blihet energjia elektrike nga ky impiant vitin e parë do të jetë 100 euro/MWh.

Pas miratimit të skemës mbështetëse për prodhimin e energjisë nga burimet të rinovueshme, pranë MEI kanë mbërritur 6 kërkesa të tjera për ndërtimin e impianteve fotovoltaik, ndërsa ende asnjë për impiante eolike.

Disclaimer: While every effort has been made to ensure the accuracy of this publication, it is not intended to provide legal advice as individual situations will differ and should be discussed with an expert and/or lawyer. For specific technical or legal advice on the information provided and related topics, please contact the author at the “info@albaniaenergy.org”.

Most Read Publications

No post found

Most Visit Sections

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.