Energjia, 29,9 mln euro, OSHEE realizon blerjen për muajin gusht, Top Channel, 28 Korrik 2017

Energjia, 29,9 mln euro, OSHEE realizon blerjen për muajin gusht, Top Channel, 28 Korrik 2017

Informim
Energjia, 29,9 mln euro, OSHEE realizon blerjen për muajin gusht, Top Channel, 28 Korrik 2017 Importet e energjisë për të përballuar konsumin e muajit gusht do t’i kushtojnë operatorit të shpërndarjes 29.9 milionë euro. OSHE njoftoi se ka përmbyllur blerjen e energjisë për të përballuar konsumin e muajit të ardhshëm. Sipas njoftimit publik, kompania shtetërore e shpërndarjes ka blerë 434 mega vat energji për gushtin me një çmim mesatar prej 68.9 euro për mega. Sipas OSHE, kjo sasi energjie është siguruar vetëm në tentativën e katër. Në tre raundet e para sasia e ofruar nga kompanitë private ka qenë më e ulët nga kërkesa e OSHEE për të përballuar furnizimin e konsumatorëve. Kompania e Shpërndarjes thotë se u detyrua të blejë sasi rekord nga importi pasi kesh e furnizon vetëm…
Read More
PV në ish-Kombinatin Metalurgjik, investimi 3.3 milionë euro, Revista Monitor, 27 Korrik 2017

PV në ish-Kombinatin Metalurgjik, investimi 3.3 milionë euro, Revista Monitor, 27 Korrik 2017

Informim
Park fotovoltaik në ish-Kombinatin Metalurgjik, dy kompani aplikojnë në MEI, investimi 3.3 milionë euro, Revista Monitor, 27 Korrik 2017 Bizneset shqiptare duket se po priren gjithmonë e më shumë drejt eksplorimit të alternativave të reja për sigurimin e energjisë elektrike për konsum të brendshëm. Ndërtimi i parqeve fotovoltaike po rezulton si një praktikë që po ndiqet shpesh nëse vërejmë aplikimet që bëhen pranë Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë. Shoqëria “Wonderland” Sh.P.K., ka shprehur interesin dhe ka paraqitur pranë Ministrisë, aplikimin për ndërtimin e një parku fotovoltaik për prodhimin e energjisë nga burime të rinovueshme, në zonën “Plug, Grabjan, Lushnje”, Qarku Fier me një sipërfaqe totale të projektit rreth 1.75 ha ku kapaciteti instaluar do të jetë 2 MW me një vlerë investimi rreth 1 milion Euro. “Në objekt të aktivitetit…
Read More