Thatësira, të ardhurat e KESH bien me 71% në tremujorin e parë, 19 Korrik 2017

Thatësira, të ardhurat e KESH bien me 71% në tremujorin e parë, 19 Korrik 2017

Informim
Thatësira, të ardhurat e KESH bien me 71% në tremujorin e parë, 19 Korrik 2017 Mungesa e reshjeve gjatë këtij viti, përveçse ka vënë në vështirësi sigurinë për furnizimin e vendit me energji, ka ndikuar ndjeshëm në përkeqësimin e bilancit financiar të kompanive energjetike. Korporata Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) raportoi se të ardhurat në tremujorin e parë të vitit 2017 ishin vetëm 1.8 miliardë lekë në krahasim me 6.4 miliardë lekë në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, me një rënie 71%. Rënia e të ardhurave dha efekte zinxhir edhe në rënien e fitimeve. Në tremujorin e parë, fitimet neto të KESH ishin 446 milionë lekë, me një rënie vjetore 3%. Edhe pse moti ka vënë në vështirësi aktivitetin e KESH-it, i cili pjesën dërrmuese të të ardhurave i nxjerr…
Read More
Biznesi rrit interesin për investime në sektorin e energjisë, Etleva Xhajanka, 18 Korrik 2017

Biznesi rrit interesin për investime në sektorin e energjisë, Etleva Xhajanka, 18 Korrik 2017

Informim
Biznesi rrit interesin për investime në sektorin e energjisë diellore, By Etleva Xhajanka, 18 Korrik 2017 TIRANE, 18 Korrik /ATSH/- Biznesi vendas po rrit interesin për sipërmarrje të reja në sektorin e energjisë diellore, si nga burimet më të rëndësishëm për prodhimin e energjisë dhe që bart potenciale të madhe dhe ende të pashfrytëzuan në vendin tonë. Ekspertë të energjitikës shprehen se, pas projektetit për ngritjen e parkut të energjisë diellore në Shkodër, një tjetër park që shfrytëzon energjinë diellore pritet të ndërtohet në qytetin e Fierit. Bizneset e interesuara për të ndërmarre këto investimeve të rëndësishme  kanë paraqitur zyrtarisht pranë Ministrisë së Energjitikës, aplikimet për ndërtimin e parkingjeve fotovoltaik për prodhimin e energjisë nga burime të rinovueshme, me kapacitet 2 Mega Watt, në zonën “Sheq Marinas”, Fier. Nga të…
Read More