Kompania me 49 aksionerë fiton koncesionin e shërbimeve detare, Nertila Maho, 22 Maj 2017

Kompania me 49 aksionerë fiton koncesionin e shërbimeve detare, Nertila Maho, 22 Maj 2017

Informim
Koncesioni i shërbimeve detare – Shpallet fituesi, kush është kompania me 49 aksionerë, Nertila Maho/SCAN, 22 Maj 2017 Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës ka shpallur kompaninë fituese për koncesionin e shërbimeve detare. Sipas njoftimit zyrtar të bërë në Agjencinë e Prokurimit Publik bëhet me dije se, në garë janë paraqitur dy operatorë, Gesmar-Gestione Marittime spa. Ocean dhe LA Petrolifera Italo Rumena, përfaqësuar nga shoqëria Gesmar dhe Shoqëria Aksionare, “Anijet e Shërbimit Detar”. Fituese nga gara është shpallur kompania e dytë, e cila rezulton e regjistruar në Qendrën Kombëtare të Biznesit që prej vitit 1992 dhe ka në total 49 aksionerë. Kompania fituese e njohur si “Anijet e Shërbimit Detar” ka paraqitur për koncesionin një ofertë me vlerën 238 milionë lekë. Tashmë, kjo e fundit ka 15 ditë afat që të…
Read More
Tecnimont, e TEC-it Vlorë në gjyq me tatimet për detyrimet 2 mln/EUR, Revista Monitor, 23 Maj 2017

Tecnimont, e TEC-it Vlorë në gjyq me tatimet për detyrimet 2 mln/EUR, Revista Monitor, 23 Maj 2017

Informim
Tecnimont, kompania që la me defekt TEC-in e Vlorës në gjyq me tatimet për detyrimet 2 mln euro, Revista Monitor, 23 Maj 2017 Kompania italiane Tecnimont që ndërtoi termocentralin e Vlorës, i cili më vonë rezultoi me një defekt të rëndë në sistemin e ftohjes duke bërë që objekti mos të futet në punë sot e kësaj dite, është përfshirë në një sagë gjyqësore me Drejtorinë e Tatimpaguesve të Mëdhenj për detyrime, gjoba dhe kamatëvonesa që kapin shumen e rreth 320 milionë lekëve (2.2 mln euro) ne Gjykatën Administrative te Apelit. Sakaq kompania shtetërore e prodhimit të energjisë KESH është në një proces arbitrimi ndërkombëtar me kompaninë Tecnimont për defektin në TEC e Vlorës duke e çuar dëm investimin prej 130 milionë dollarë të qeverisë shqiptare. Siç shihet nga njoftimet…
Read More
Salillari fiton koncesionin për terminalin e pasagjerëve në Tiranë, Revista Monitor, 22 Maj 2017

Salillari fiton koncesionin për terminalin e pasagjerëve në Tiranë, Revista Monitor, 22 Maj 2017

Informim
Salillari fiton koncesionin për ndërtimin e terminalit të pasagjerëve në Tiranë, Revista Monitor, 22 Maj 2017 Agjencia e Prokurimit Publik shpalli fitues bashkimin e kompanive SALILLARI” sh.p.k. & “HELLAS SERVIS” sh.p.k. & ANALYSIS COMPUTER & SERVIS SA & “Klodioda” për ndërtimin me koncesion partneritet publik-privat të Terminalit të Transportit Publik në Tiranë. Periudha e koncesionit do të jetë prej 33 vjet dhe kompania Salillari ka paraqitur një tarifë koncesioni prej 2% dhe një zbritje në tarifat e terminalit, prej 50%. Kompania fituese ka paraqitur në ofertën e saj një ndarje fitimi 5% dje dhe një periudhë ndërtimi të terminalit, prej 510 ditësh. Janë skualifikuar ofertuesit “Ali Hyko” sh.p.k. dhe bashkimi i operatorëve ekonomik BITUPAVE LLC & “ALBA-TRANS” sh.p.k. & ATELIER sh.p.k. & AGRI CONSTRUKSION sh.p.k. u skualifikia nga gara. Terminali do…
Read More